Sari direct la conținut

Euro 2024: Pierdere importantă pentru una dintre favorite – Un titular al Barcelonei ratează turneul final

HotNews.ro
Frenkie De Jong, Foto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia
Frenkie De Jong, Foto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Frenkie de Jong, al doilea cel mai valoros fotbalist olandez, a anunțat că nu va putea participa la Campionatul European de fotbal din Germania (14 iunie – 14 iulie).

>> Ladislau Boloni nu este optimist înainte de Euro 2024 – Cât de departe crede că ar putea ajunge tricolorii la competiția din Germania

Olandezul Frenkie de Jong ratează EURO 2024

Mijlocașul Barcelonei a precizat că nu s-a recuperat după accidentarea la gleznă suferită în timpul meciului cu Real Madrid (21 aprilie) și a spus că singurul mod prin care poate ajuta selecționata lui Ronald Koeman este „părăsirea lotului”.

„Sunt trist și dezamăgit că nu voi participa la EURO. Am făcut tot ce am putut în ultimele săptămâni, dar din păcate glezna mea are nevoie de mai mult timp.

E un vis și cea mai mare onoare să îți reprezinți țara la un turneu final. Să porți tricoul portocaliu, să cânți imnul și să simți sprijinul întregii țări.

Dar, pentru moment, ca întreaga legiune portocalie, îmi voi susține echipa de pe margine. Haideți, băieți” – Frenkie de Jong pe Instagram.

De știut:

  • Potrivit Transfermarkt, Frenkie de Jong valorează 70 de milioane de euro. Xavi Simmons (RB Leipzig) este singurul fotbalist olandez cu o cotă mai bună (80 de milioane de euro).
  • De Jong (27 de ani) a adunat 54 de selecții în naționala Olandei, a înscris două goluri și a oferit șase pase decisive.

Ian Maatsen, înlocuitorul lui Frenkie de Jong în lotul Olandei pentru EURO 2024

Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că locul lui De Jong în naționala Olandei va fi luat de Ian Maatsen, fundaș lateral care a fost împrumutat de Chelsea la Borussia Dortmund (finalista Champions League) în sezonul recent încheiat.

Olanda face parte din Grupa D la EURO 2024. Batavii se vor duela cu Polonia (16 iunie), Franța (21 iunie) și Austria (25 iunie).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro