Sari direct la conținut

Rapid, primul transfer din era Neil Lennon – Alte mutări în SuperLiga României

HotNews.ro
Luka Gojkovic (stânga), Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia
Luka Gojkovic (stânga), Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Rapidul va începe noul sezon sub conducerea antrenorului Neil Lennon, iar giuleștenii au anunțat vineri și primul transfer menit să întărească echipa.

>> Daniel Niculae a plecat de la Rapid: „Este momentul pentru o schimbare de direcție”

Luka Gojkovic a semnat cu Rapid – Alexandru Albu a plecat din Giulești

Luka Gojkovic este primul jucător adus de Rapid de la sosirea lui Neil Lennon pe banca tehnică.

Mijlocașul sârb în vârstă de 24 de ani a semnat un contract valabil pe doi ani cu gruparea din Giulești, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Cotat la 850.000 de euro conform Transfermarkt, acesta a jucat ultima oară la Javor-Matis.

„Welcome, Luka!

Rapid l-a transferat pe Luka Gojkovic (24), căpitanul echipei FK Javor, cel care a semnat un contract valabil doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Va fi o plăcere și o onoare să apăr culorile unuia dintre cele mai mari cluburi din România. Am auzit foarte multe lucruri frumoase despre Rapid și abia aștept să joc pentru acest club, dar și să am o contribuție la performanțele echipei.

Un club precum Rapid are mereu obiective înalte, astfel încât voi da totul pentru a contribui la îndeplinirea lor, adică la câștigarea de trofee. Despre fani, am auzit că sunt cei mai tari din România, că atmosfera făcută de ei la meciuri este incredibilă și aștept cu mare interes să joc în fața lor.” – au scris giuleștenii.

Tot vineri, Rapidul a anunțat și despărțirea de Alexandru Albu, jucătorul care a strâns 103 apariții în tricoul alb-vișiniu.

„Ne despărțim oficial de unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Rapidului

103 meciuri

12 goluri

7 pase de gol

Mulțumim, Alex!” – se arată în comunicatul oficial al clubului.

Cornel Râpă a semnat cu UTA Arad – Radu Boboc a fost prezentat la Universitatea Cluj

Și UTA Arad a făcut un transfer important pentru sezonul următor.

Gruparea antrenată de Mircea Rednic l-a adus pe Cornel Râpă, din postura de jucător liber de contract după despărțirea de MKS Cracovia.

În vârstă de 34 de ani, acesta vine să îl înlocuiască pe Tiberiu Căpușă, plecat la Hermannstadt.

Râpă a mai jucat la Oțelul Galați, FCSB și Pogon. Acesta are în palmares 4 titluri de campion al României.

„Bun venit, Cornel Râpă!

Fostul internațional al României, Cornel Râpă, este, de astăzi, noul jucător al UTA-ei!

Fundașul lateral se alătură lotului condus de Mircea Rednic după șase ani petrecuți în Polonia, la Cracovia, acolo unde a purtat și banderola și este recordmanul all-time de prezențe în prima ligă. A mai trecut în carieră pe la Oțelul Galați, Steaua București și Pogon Szeczecin.

Și-a trecut în palmares patru titluri de campion al României, unul cu Oțelul Galați și trei cu Steaua București, Cupa și Supecupa Poloniei cu Cracovia, o Cupă și două Cupe ale Ligii cu Steaua, dar și o Supercupă cu echipa din Capitala României.

A adunat șase selecții la naționala României de seniori, dar și 21 de meciuri în cupele europene, în care cinci în grupele Ligii Campionilor.

Bun venit, Cornel, îți urăm multă baftă în roș-alb!” – au scris arădenii.

Universitatea Cluj continuă și ea campania impresionantă de transferuri și a adus un jucător trecut pe la Farul Constanța și FCSB.

Este despre Radu Boboc, jucătorul de 25 de ani care a evoluat ultima oară la FC Voluntari, echipă ce a retrogradat în liga secundă.

„Bun venit, Radu Boboc!

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu Radu Boboc (25 de ani). Jucătorul care a îmbrăcat în campionatul recent încheiat tricoul celor de la FC Voluntari poate evolua în benzi atât în linia defensivă, cât și în linia de mijloc. ”- au scris clujenii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro