Sari direct la conținut

VIDEO Prima semifinalistă de la Roland Garros 2024 – Adversara a ridicat în picioare publicul de pe Philippe-Chatrier

HotNews.ro
Coco Gauff, Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia
Coco Gauff, Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Coco Gauff s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2024, după un meci în care a fost pusă la grea încercare de Ons Jabeur. Tunisianca a reușit numeroase execuții spectaculoase, dar americanca s-a impus după aproape două ore de joc, scor 4-6, 6-2, 6-3.

>> Novak Djokovic, probleme la Roland Garros 2024: „Nu știu dacă voi putea să joc următorul meci” – Critici la adresa organizatorilor

Coco Gauff, în semifinale la Roland Garros 2024 – Ons Jabeur, spectacol la Paris

Jabeur (9 WTA) și-a surprins adversara printr-un tenis de tip „șampanie” și a câștigat primul set cu 6-4 (primul pierdut anul acesta de Coco la Paris).

Gauff (3 WTA / campioană la US Open 2023) și-a ridicat nivelul, a fost mai agresivă și a reușit să încline balanța în favoarea sa (6-2, 6-3).

Jabeur a ieșit în continuare în evidență cu execuții prin care a ridicat în picioare publicul de pe Philippe-Chatrier, dar a comis și multe erori neforțate. Ultima a adus și finalul partidei – un smash ratat din apropierea fileului(Ons salvase două mingi de meci).

„Este o adversară dificilă. Este foarte iubită în circuit. Mi-am dat seama că voi (publicul – n.r.) v-ați dorit să câștige. Dar, sincer, când joacă, și eu o încurajez. Vă mulțumesc că ați creat o atmosferă bună” – Coco Gauff, la interviul de pe teren.

>> Iga Swiatek, în semifinale la Roland Garros 2024 – Set câștigat cu 6-0 în fața campioanei de la Wimbledon

De știut:

  • Gauff se va duela pentru un loc în marea finală cu Iga Swiatek (1 WTA). Poloneza conduce cu 10-1 în meciurile directe și a învins-o pe americancă în finala Roland Garros 2022, scor 6-1, 6-3.
  • Coco a bifat victoria cu numărul 30 în sezonul 2024.
  • Coco Gauff a ajuns în 2022 până în finala de la Roland Garros, dar a fost învinsă clar de Iga Swiatek, scor 6-1, 6-3.
  • Ons Jabeur are în palmares trei finale de Grand Slam, toate pierdute (US Open 2022, Wimbledon 2022 și 2023).

Ons Jabeur, execuții spectaculoase în sferturi la Roland Garros 2024

Sursă video: Eurosport

Grand Slamul de la Roland Garros are loc în perioada 26 mai – 9 iunie. Campionii en-titre de la Paris sunt Iga Swiatek și Novak Djokovic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro