Sari direct la conținut

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Lidera mondială care „omoară” spectacolul la Roland Garros

HotNews.ro
Iga Swiatek, Foto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia
Iga Swiatek, Foto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia

​Singurul meci al liderei mondiale care a produs spectacol și care i-a făcut pe fani să plece mulțumiți de pe Chatrier a fost cel cu Naomi Osaka, din turul al doilea. În rest, Iga Swiatek a ajuns până în semifinalele de la Roland Garros după partide blitz în care adversarele au părut colege de antrenament și nicidecum adversare.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Tenisul masculin intră într-o nouă eră: Ce il recomandă pe Jannik Sinner, noul lider ATP

>> VIDEO Prima semifinalistă de la Roland Garros 2024 – Adversara a ridicat în picioare publicul de pe Philippe-Chatrier

Iga Swiatek defilează la Roland Garros 2024 – Meciuri dominate cu autoritate și care se termină rapid, spre nemulțumirea multor fani

Iga Swiatek a venit la Paris într-o formă de zile mari, titlurile de la Madrid și Roma (în cele două finale a trecut de Aryna Sabalenka, principala rivală) vorbind de la sine despre statutul de mare favorită pe care-l are poloneza la Roland Garros.

Iga este în semifinale la Paris, iar acest lucru este o normalitate. Poloneza practică un tenis de o înaltă precizie, o evoluție care le face pe adversare să numere uneori pe degetele de la o mână game-urile pe care le câștigă contra liderei WTA.

Singura excepție, meciul spectaculos cu Naomi Osaka, atunci când Chatrierul a fost plin, iar dramatismul a fost prezent în desfășurarea partidei: poloneza a revenit de la 2-5 în decisiv pentru o calificare spectaculoasă, venită după două ore și 57 de minute de tenis de mare calitate.

În rest, Iga stă puțin pe teren, domină cu autoritate ostilitățile, iar factorul surpriză lipsește cu desăvârșire.

Swiatek are deja trei seturi câștigate la zero la această ediție de Roland Garros, iar unii dintre fani taxează această evoluție mult prea exactă a polonezei prin absența de la partidele ei.

La meciul de marți cu Vondrousova, arena Philippe Chatrier a fost pe jumătate goală, deși era un sfert de finală în care se întâlneau lidera WTA și campioana en-titre de la Wimbledon.

Faptul că Iga omoară spectacolul prin jocul său mult prea exact a fost scos în evidență de uralele fanilor de pe arena centrală de la Paris atunci când Marketa a câștigat primul său game din meci.

Vondrousova a schimbat marele zero din dreptul său de pe tabelă după 37 de minute de joc (la 6-0, 1-0), perioadă în care a părut sparring-partner pentru poloneză.

Fanii care au bilet pe Chatrier la meciurile Igăi trebuie să fie foarte atenți și să nu piardă prea mult timp prin complex cu cumpăraturile, mâncarea sau băutura.

Spun asta pentru că la meciul cu Anastasia Potapova din turul al patrulea au existat fani care au văzut foarte puțin din meci (unii chiar deloc) pentru că au întârziat, iar duelul s-a încheiat după doar 40 de minute.

Ceea ce pentru Iga este minunat (că are parte de partide în care consumul de energie este redus și că încheie duelurile rapid), pentru fanii care plătesc bilete scumpe pe Chatrier este oarecum frustrant.

Swiatek are un nivel foarte ridicat pentru multe dintre adversarele sale, iar poloneza „omoară” din fașă suspansul și spectacolul pe care spectatorii de la Roland Garros doresc să-l vadă cât mai des. Dacă se poate, chiar la fiecare meci…

Meciurile jucate de Iga Swiatek la Roland Garros 2024

  • Turul I: cu franțuzoaica Jeanjean a stat pe teren o oră și un minut (6-1, 6-2)
  • Turul II: cu japoneza Osaka meciul a durat două ore și 57 de minute (7-6(1), 1-6, 7-5)
  • Turul III: cu cehoaica Bouzkova partida s-a întins pe durata unei ore și 33 de minute (6-4, 6-2)
  • Optimi: duelul cu rusoaica Potapova a fost cel mai scurt: 40 de minute (6-0, 6-0)

De știut după o nouă victorie categorică a Igăi Swiatek

  • Swiatek va da în penultimul act al competiției peste Coco Gauff, campioana en-titre de la US Open. Iga este mare favorită în fața americancei, sportiva din Polonia conducând cu 10-1 în meciurile directe. Cea mai importantă partida a avut loc chiar la Roland Garros, în finala ediției din 2022 (6-1, 6-3).
  • Meciul cu Naomi Osaka (turul doi) a fost cel mai dificil pentru Swiatek la Roland Garros 2024: 7-6(1), 1-6, 7-5. Poloneza le-a mai învins pe Leolia Jeanjean (6-1, 6-2), Marie Bouzkova (6-4, 6-2), Anastasia Potapova (6-0, 6-0) și Marketa Vondrousova (6-0, 6-2).
  • Iga Swiatek a ajuns la 19 victorii consecutive pe zgura din complexul de la Porte d’Auteuil.

Grand Slamul de la Roland Garros are loc în perioada 26 mai – 9 iunie. Campionii en-titre de la Paris sunt Iga Swiatek și Novak Djokovic.

>> Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros 2024 – Sârbul va pierde și locul 1 ATP

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro