Sari direct la conținut

Iga Swiatek a vorbit după câștigarea Roland Garros 2024 despre marea cumpănă avută la ediția din acest an – Cine a ajutat-o pe poloneză

HotNews.ro
Iga Swiatek, Foto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia
Iga Swiatek, Foto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia

​Iga Swiatek nu a avut nicio emoție în finala cu Jasmine Paolini (victorie cu 6-2, 6-1), succes în urma căruia a cucerit al patrulea titlu de la Roland Garros. Poloneza nu a uitat de meciul cu Naomi Osaka din turul al doilea, atunci când a fost nevoită să salveze o minge de meci, și i-a mulțumit publicului francez pentru sprijinul primit.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS. Iga Swiatek, campioană a patra oară la Roland Garros – Duel dezechilibrat cu surprinzătoarea Jasmine Paolini

Iga Swiatek a mulțumit publicului francez pentru că a ajutat-o să treacă peste dificilul meci cu Naomi Osaka

„Este uimitor să fiu aici, iubesc acest loc. Sincer, în fiecare an aştept să mă întorc aici. Eram aproape eliminată din turneu în runda a doua (n.r. în meciul cu Naomi Osaka), aşa că vă mulţumesc pentru că aţi rămas alături de mine şi m-aţi aplaudat. A fost un turneu cu adevărat plin de emoţii. În fiecare an aştept să revin (n.r. la Paris).

Felicitări pentru un turneu uimitor (n.r. i s-a adresat jucătoarei Jasmine Paolini), vom avea multe alte meciuri în ultimele tururi. Felicitări şi echipei tale” – Iga Swiatek, imediat după încheierea finalei cu Jasmine Paolini.

„Cred că a juca aici împotriva ta este cea mai grea provocare din acest sport (n.r. Paolini către Swiatek).

Au trecut 15 zile, poate mai mult, de când sunt aici. Cele mai bune zile din viaţa mea. Povestea continuă, pentru că mâine (n.r. duminică) voi fi în finala de dublu.

Au fost 15 zile foarte intense şi sunt foarte fericită. Sunt mândru de echipa mea că sunt aici, astăzi a fost foarte greu, dar sunt mândră de mine oricum” – Jasmine Paolini.

De știut:

  • Jasmine este a treia jucătoare din Italia, după Francesca Schiavone şi Sara Errani, care a ajuns în finală la Roland Garros după ce tenisul a devenit profesionist (n.r. Era Open) în 1968.
  • În turneele de Grand Slam, Jasmine Paolini ajunsese până acum o singură dată în optimi, la începutul acestui an, la Australian Open. Pe zgura pariziană, ea nu trecuse până la această ediție niciodată de turul al doilea.
  • De cealaltă parte, Iga a obţinut sâmbătă al patrulea său titlu în turneul de la Roland Garros, pe care l-a mai câştigat în 2020, 2022 şi 2023, ea având în palmares şi un succes la US Open, în 2022.

>> Iga Swiatek a vorbit după câștigarea Roland Garros 2024 despre marea cumpănă avută la ediția din acest an de la Paris – Cine a ajutat-o pe poloneză

Lista jucătoarelor cu cele mai multe trofee câștigate la Roland Garros, Era Open

1 Chris Evert 7 (între 1974 și 1986)

2 Steffi Graf 6 (între 1987 și 1999)

3 Justine Henin 4 (între 2003 și 2007)

3 Iga Swiatek 4 (între 2020 și 2024)

5 Margaret Court 3 (între 1962 și 1973) etc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro