Sari direct la conținut

Studioul de jocuri Riot Games va plăti 100 de milioane de dolari pentru soluționarea unui proces de discriminare de gen

HotNews.ro
Studioul de jocuri Riot Games va plăti 100 de milioane de dolari pentru soluționarea unui proces de discriminare de gen

Dezvoltatorul american de jocuri video Riot Games a fost de acord să plătească 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces colectiv referitor la discriminarea pe criterii de gen intentat în statul California de mai multe foste angajate, relatează Reuters și News.ro.

Studioul de jocuri, parte a grupului chinez Tencent Holdings, a declarat că va plăti 80 de milioane de dolari reclamanţilor din procesul colectiv, incluzând toţi angajaţii actuali şi foşti cu normă întreagă şi contractorii temporari din California care au lucrat la Riot Games din noiembrie 2014 până în prezent.

În plus, 20 de milioane de dolari vor fi plătiţi pentru onorariile avocaţilor şi diverse cheltuieli, potrivit unui comunicat remis presei de dezvoltator.

„Într-un efort de a promova transparenţa şi responsabilitatea continuă, Riot s-a angajat, de asemenea, să monitorizeze procesele sale interne de raportare şi echitate salarială de către o terţă parte, aprobate în comun de Riot şi Departamentul pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Locuinţe Echitabile din California pentru trei ani”, a spus compania.

Este aşteptată o aprobare finală a acordului de către instanţă, urmând ca în următoarele luni să aibbă loc o audiere, se mai arată în comunicat.

Procesul a fost intentat în noiembrie 2018 de foştele angajate Melanie McCracken şi Jess Negrón, acestea acuzând discriminări de gen, precum şi hărţuire sexuală şi comportament neadecvat la Riot Games, potrivit The Washington Post.

Procesul a fost urmat de două anchete conduse de agenţiile de stat din California, potrivit aceleiași surse.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro