Sari direct la conținut

SUA acuză Rusia, la ONU, că vrea să folosească arme interzise în Ucraina

HotNews.ro
Adunarea Generală a ONU a cerut cu o majoritate covârşitoare Rusiei să înceteze războiul din Ucraina, Foto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia
Adunarea Generală a ONU a cerut cu o majoritate covârşitoare Rusiei să înceteze războiul din Ucraina, Foto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a acuzat miercuri Rusia că intenţionează să folosească arme interzise de Convenţia de la Geneva în cadrul ofensivei sale masive asupra Ucrainei, relatează AFP.

„Se pare că Rusia se pregăteşte să sporească brutalitatea campaniei sale împotriva Ucrainei”, a declarat Linda Thomas-Greenfield în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, în timp ce în Ucraina mai multe oraşe erau bombardate de armata rusă, care a mobilizat trupe şi în jurul capitalei Kiev.

„Am văzut imagini video cu forţele ruse transportând arme absolut mortale în Ucraina, care nu îşi au locul pe un câmp de luptă”, a adăugat ea.

Ambasadoarea a menţionat în special muniţii cu dispersie şi bombe termobarice, „interzise de Convenţia de la Geneva” şi cu potenţial devastator.

Ea a evocat de asemenea imagini cu un impresionant convoi militar rus apropiindu-se de capitala ucraineană.

Linda Thomas-Greenfield a făcut aceste declaraţii înainte ca Adunarea Generală a ONU să adopte cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie care „cere ca Rusia să înceteze imediat utilizarea forţei împotriva Ucrainei”.

Citește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro