Sari direct la conținut

SUA anunță un nou pachet de sprijin militar pentru Ucraina, de 200 de milioane de dolari, care conține muniții pentru HIMARS și arme antitanc

HotNews.ro
SUA anunță un nou pachet de sprijin militar pentru Ucraina, de 200 de milioane de dolari, care conține muniții pentru HIMARS și arme antitanc
Militar ucrainean cu un lansator american de rachete Stinger, pe linia frontului din regiunea Zaporojie, Ucraina. Sursa foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

SUA au anunţat luni un nou pachet de asistenţă în domeniul securității pentru Ucraina, în valoare de până la 200 de milioane de dolari, care include echipamente de apărare antiaeriană şi arme antitanc, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, potrivit Reuters.

Noua asistență „include un pachet aprobat prin autoritatea prezidențială de retragere menit să ofere Ucrainei capacități-cheie pentru lupta în care se află, inclusiv interceptoare de apărare antiaeriană, muniții pentru sistemele HIMARS furnizate de SUA, obuze de artilerie și mortiere, rachete antitanc Javelin și alte arme antitanc”, le-a spus Kirby reporterilor.

El a mai declarat că Departamentul Apărării anunță, de asemenea, fonduri semnificative pentru inițiativa de asistență în domeniul securității pentru a sprijini apărarea Ucrainei pe termen lung.

„Acest pachet include capacități pentru a spori apărarea antiaeriană a Ucrainei, proiectile cu rază lungă de acțiune, arme antitanc și capabilități menite să asigure mentenanța echipamentelor livrate anterior de Statele Unite”, a mai spus Kirby.

Biden a autorizat nouă pachete de asistență în domeniul securității de la sfârșitul lunii aprilie, a precizat el.

Oficialii ucraineni își îndeamnă aliații de luni de zile să furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile frecvente cu rachete și drone ale forțelor ruse.

Statele Unite au furnizat Ucrainei ajutor militar în valoare de peste 50 de miliarde de dolari începând din 2022, dar există îngrijorări cu privire la viitorul sprijin american pentru Kiev în cazul în care Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri americani pentru leadership-ul și sprijinul lor ferm. Împreună, vom învinge!”, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării ,într-o postare pe rețeaua de socializare X, salutând noul pachet.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro