Sari direct la conținut

SUA consideră „incredibil de îngrijorătoare” afirmațiile lui Putin despre posibile livrări de arme de înaltă precizie către Coreea de Nord

HotNews.ro
SUA consideră „incredibil de îngrijorătoare” afirmațiile lui Putin despre posibile livrări de arme de înaltă precizie către Coreea de Nord
Kim Jong Un și Vladimir Putin. Foto: Yuri Kadobnov / AP / Profimedia

Comentariile făcute joi de președintele rus Vladimir Putin, care a spus că Rusia ar putea furniza arme de înaltă precizie Coreei de Nord, după semnarea unui pact de apărare reciprocă cu Phenianul, sunt „incredibil de îngrijorătoare”, a reacționat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, potrivit Reuters.

În urma vizitei pe care a efectuat-o săptămâna aceasta în Coreea de Nord, Putin a sugerat joi că livrarea unor astfel de arme către această ţară izolată, dar care deţine arma nucleară, ar fi un răspuns în oglindă la livrările occidentale de rachete moderne către Ucraina.

Putin a avertizat de asemenea că aliatul Statelor Unite, Coreea de Sud, ar face o „greşeală foarte gravă” dacă decide să trimită arme Ucrainei și că Moscova va răspunde la o astfel de acțiune într-un mod dureros pentru Seul.

„Este incredibil de îngrijorător”, a declarat Matthew Miller în cadrul unei conferințe de presă la Washington, când a fost întrebat despre afirmațiile lui Putin privind posibilele livrări de arme către Coreea de Nord.

„Ar destabiliza Peninsula Coreeană, bineînțeles, și, posibil… în funcție de tipul de arme pe care le furnizează, ar putea încălca rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU pe care Rusia însăși le-a susținut”, a adăugat reprezentantul Departamentului de Stat american.

Tratatul semnat miercuri de Vladimir Putin și Kim Jong Un angajează fiecare din cele două țări să ofere asistenţă militară imediată celeilalte părţi în cazul unei agresiuni armate împotriva uneia dintre ele.

INTERVIURILE HotNews.ro