Sari direct la conținut

SUA vând elicoptere Apache Coreei de Sud de 3,5 miliarde de dolari și Javeline Australiei

HotNews.ro
Elicopter de atac AH-64 Apache in poligon la Cincu, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Elicopter de atac AH-64 Apache in poligon la Cincu, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea potențială a elicopterelor Apache și a suportului și logisticii aferente către Coreea de Sud pentru o sumă estimată la 3,5 miliarde de dolari, a declarat luni Pentagonul, citat de Reuters.

Principalii contractanți pentru vânzare vor fi Boeing BA.N și Lockheed Martin LMT.N, a precizat Pentagonul într-o declarație.

Acest anunț intervine în prima zi a tradiționalelor exerciții militare anuale desfășurate în comun de Statele Unite și Coreea de Sud, care includ în acest an manevre menite să limiteze amenințarea nucleară din partea Coreei de Nord. Exercițiul, denumit „Ulchi Freedom Shield”, urmează să se desfășoare până la 29 august.

Washingtonul este principalul aliat de securitate al Seulului, iar aproximativ 28 500 de soldați americani sunt staționați în Coreea de Sud pentru a o proteja de vecinul său înarmat nuclear.

De asemenea, SUA vor vinde rachete Javelin și echipamente conexe către Australia pentru un cost estimat de 100 de milioane de dolari, a declarat luni Pentagonul.

INTERVIURILE HotNews.ro