Sari direct la conținut

Subiectele primite de elevii de clasa IV-a la Evaluarea Naţională, miercuri, la proba de Matematică

HotNews.ro
Elevi la școală, Foto: Inquam Photos / Cornel Putan
Elevi la școală, Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Examenul este organizat pe două rânduri, adică fiecare elev putea primi pentru a rezolva fie varianta 1 a examenului, fie varianta 2. Iată subiectele primite de elevi, publicate miercuri, în jurul orei 15:00, de către Ministerul Educației.

Marți, elevii claselor a IV-a au susținut proba la Limba română. Vezi subiectele primite de elevi la Limba română, AICI.

Joi, elevii din partea minorităţilor naţionale vor avea de susţinut proba la limba maternă.

Când începe Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a

Calendarul Evaluării Naționale la finalul clasei a VI-a (EN VI) este următorul: 28 mai – Limbă şi comunicare, respectiv 29 mai – Matematică şi ştiinţe ale naturii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Elevii claselor a II-a au susținut deja Evaluarea Națională

Evaluarea Națională 2024 pentru elevii claselor a II-a a început de luni, 13 mai, cu proba la Limbă și comunicare – scris.

Marți, elevii au avut proba la Limbă și comunicare – citit – Limba română. Miercuri, elevii aparţinând minorităţilor naţionale au susținut proba de limbă şi comunicare – citit – limba maternă.

Joi, elevii au susținut proba la Matematică și Științe ale naturii, iar vineri Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română pentru minorităţile naţionale. În cazul acestora, timpul de rezolvare al subiectelor a fost de 30 de minute.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro