Sari direct la conținut

​Subiectele zilei: CCR, Toader și planul de a dezincrimina abuzul în serviciu; Doctorul Ciomu în varianta italiană: are 8 clase și îl cheamă Matteo Politi; Kovesi, Slugărel şi începutul erei Ministerului de Interne

HotNews.ro
subiecte, Foto: Colaj foto
subiecte, Foto: Colaj foto

​CCR a desființat miercuri dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu propusă de Tudorel Toader. Încercarea lui Tudorel Toader și a coaliției PSD-ALDE de a dezincrimina parțial abuzul în serviciu a fost desființată miercuri de Curtea Constituțională. În forma pe care a propus-o ministrul Justiției, definiția infracțiunii de abuz în serviciu ar permite ca un funcționar public să scape nepedepsit în cazul în care comite această infracțiune fără a obține un folos pentru el sau pentru familie sau în cazul în care ar refuza să-și îndeplinească îndatoririle de serviciu. Prin modificările legislative referitoare la abuzul în serviciu, statul pierde pârghiile necesare pedepsirii corespunzătoare a acestei infracţiuni, se arată în opinia publicată de Realitatea a judecătorului Livia Stanciu la decizia CCR. Potrivit Libertatea, CCR a concluzionat că s-a încălcat o decizia anterioară, din 4 aprilie 2017, referitoare la obligaţia legiuitorului de a adopta instrumentele legale necesare în scopul prevenirii fenomenului infracțional, „cu excluderea oricăror reglementări de natură să ducă la încurajarea acestuia”. Mai mult de atât judecătorii au respins și contestațiile cu privire la abrogarea infracțiunii de neglijență în serviciu.

Și dacă tot s-a vorbit la CCR despre trafic de influență și abuz în serviciu, în Bălți lucrurile s-au pus în practică. Astfel că, miercuri doi bărbați au fost reținuți după ce ar fi pretins şi primit 850 de euro de la o persoană pentru obținerea permisului de conducere. În practică a pus și preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii „Titu Maiorescu“ Bucureşti, Iosif Urs, care din cauza unei amenzi rutiere încasată în 2015 a pus în mişcare o incredibilă suveică a pilelor la nivel înalt menită să scape de sancţiune, scrie Adevărul.

Doctorul Ciomu în varianta italiană: are 8 clase și îl cheamă Matteo Politi iar până acum s-a dat drept medic chirurg în România sub numele de Matthew Mode și nimeni nu s-a prins. Cine i-a dat voie să opereze? Statul, prin Direcția de Sănătate Publică. Sigur, din informațiile apărute se pare că a operat în spitalele private din România. Nu statul a descoperit escrocheria. El era bine mersi. Cei din privat au descoperit-o, scrie Republica. Gabriela Angheloiu, fostul director al Direcției de Sănătate Publică, a cărei semnătură apare pe documentul în baza căruia falsul medic a primit parafa, neagă evidențele și spune că semnătura nu este a ei, de fapt. Conform diplomei de absolvent care este în limba sârbă publicată de Tolo, Matteo Politi ar fi urmat o facultate în Pristina care se pare că nu se află în Pristina. Cristina Pelin, șefa DSP București a consultat documentul și spune că nu înțelege nimic din ce este scris. Atunci, cum de a primit avizul? Despre el au vorbit și alți chirurgi din capitală la care au venit paciente operate de Matteo Politi și care s-au adresat ulterior Colegiului Medicilor când au văzut neregulile din modul în care lucra italianul. Miercuri el a fost adus la București pentru a fi audiat.

Bun de citit:

DW:Kövesi, Slugărel şi începutul erei Ministerului de Interne– Nu e clar încă, oricui, ce anume înseamnă pentru România şi regimul Dragnea opţiunea experţilor independenţi ai Comisiei Europene în favoarea Laurei Codruţa Kövesi, pe care au plasat-o în fruntea candidaţilor selectaţi să ocupe funcţia de procuror general european.

Libertatea:Copiii sistemului. Povestea adolescenţilor care nu vor să mai crească niciodată. De frică să nu fie smulși de lângă asistenții maternali și frații lor la majorat, unii ajung în pragul suicidului!

Edupedu:10.000 de medici au plecat din țară în ultimii doi ani, cu educația lor statul a cheltuit un miliard de euro- “Dacă România poate găsi mijloacele să-i determine pe români să se reîntoarcă acasă, ar fi extraordinar. Am făcut anul trecut o evaluare. Plecaseră din ţară, la acel moment, 10.000 de medici în doi ani“

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro