Subiectele zilei: Fentarea cozii de la Permise i-ar putea aduce lui Tariceanu 5 ani de inchisoare; Boala care afecteaza una din doua femei din Romania si al carei tratament e, de multe ori, un "esec terapeutic"; Distanta dintre Neptun si Constanta, parcursa in patru ore si jumatate
Fentarea cozii de la Permise i-ar putea aduce lui Tariceanu 5 ani de inchisoare.Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este implicat intr-un nou scandal, dupa ce o avocata a facut plangere la DNA impotriva sa, si sustine ca acesta si-a folosit influenta de lider politic pentru a-si preschimba permisul auto fara sa stea la coada.Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, risca pana la 5 ani de inchisoare daca se dovedeste ca se face vinovat de primire de foloase necuvenite dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, si-a reinnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Avocata Elenina Nicut a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in cazul presedintelui Senatului pe care l-a acuzat ca a beneficiat de un tratament preferential din partea politistilor atunci cand si-a preschimbat permisul de conducere. Politicianul a fost filmat joi dimineata cand s-a dus sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la (DRPCIV) pe o usa din curtea interioara. Acolo a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei, care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In timp ce Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut voie sa intre in cladire, iar programul ar fi fost intarziat, sustin martorii care joi au avut ghinionul sa se afle la Directia Premise, informeaza Adevarul.
Boala care afecteaza una din doua femei din Romania si al carei tratament e, de multe ori, un „esec terapeutic”.O femeie din doua este astazi diagnosticata cu fibrom. Boala care afecta in trecut femeile intre 35 si 50 de ani apare astazi la varste tot mai mici. Intre cauze: stresul, dereglajele hormonale si ceea ce mancam zilnic. Desi in intreaga lume doar 20% dintre femei recurg la histerectomie, 20% la miomectomie (scoaterea tesutului afectat), iar 60% la embolizare (tehnica prin care se blocheaza vasele de sange care alimenteaza fibroamele uterine), la noi in tara marea majoritate a doctorilor recomanda pacientelor histerectomia. Medicul radiolog Rares Nechifor, care a reusit sa vindece peste 7.500 de femei prin embolizare, crede ca ”scoaterea uterului nu reprezinta o solutie, ci un esec terapeutic”. „Cele mai importante complicatii ale fibromului uterin sunt cele date de sangerare. Daca avem fibroame spre cavitatea uterina, care produc un ciclu menstrual abundent, poate fi hemoragic, se poate pierde mult sange. Pacientele ajung sa fie anemice, sa aiba valori foarte mici ale hemoglobinei, care impun transfuzia de sange si, uneori, interventii de urgenta pentru a controla hemoragia. De asemenea, daca fibromul creste mult, este voluminos si comprima organele vecine, pot sa apara probleme incepand de la: urinat frecvent, o suferinta a rinichilor, dilatatia cailor urinare, compresia pe venele din pelvis, ceea ce poate produce o tromboflebita, potritGandul.
Distanta dintre Neptun si Constanta, parcursa in patru ore si jumatate.Statiunile de pe litoralul romanesc sunt sufocate din cauza traficului. In mod traditional, zilele din jurul datei de 15 august, cand se sarbatoreste Ziua Marinei, sunt cele mai aglomerate din an. Din pacate, infrastructura din judetul Constanta este de mult depasita si nu mai face fata. In plus, daca luam in considerare si impotenta unor institutii ale statului sau ale unor companii private de a realiza lucruri relativ simple, cum ar fi repararea unui pod sau alimentarea eficienta cu energie electrica, avem un tablou sumbru. Motivul 1: mai multi turisti- Anul acesta, mai mult ca niciodata, litoralul s-a confruntat cu probleme majore de infrastructura, din cel putin trei motive. In primul rand, 2016 va fi cel mai bun an pentru litoralul romanesc, din punct de vedere al numarului de turisti, din cel putin ultimul deceniu. Atentatele din Europa i-au determinat pe multi romani sa ramana in tara. In plus, vremea a fost foarte buna pentru vacanta. Pe litoral nu a plouat, in ultima luna si jumatate, decat o zi. Si atunci nu a fost vorba despre o ploaie adevarata, ci de cateva picaturi. In plus, in aceasta luna si jumatate numai doua zile au fost innorate. „Vara trecuta am avut o saptamana de ploi si vreme innorata”, isi aduce aminte un comerciant din Mamaia, scrie Romania Libera..
Putin, Assad si bombele de la Alep.Siria si Rusia lupta cu incrancenare impotriva criticilor regimului Assad. Populatia civila nu conteaza. Ambii conducatori nu au invatat nimic din istoria recenta, crede Kersten Knipp. Indiferent cine bombardeaza spitalele, scolile, pietele din estul Alepului, fie ca este vorba de artileria aeriana a lui Assad sau de cea comandata de Putin, cert este ca ambii sunt direct responsabili de uciderea civililor. Atat Putin cat si Assad, lanseaza de luni bune bombe asupra populatiei, fara a tine sub nicio forma cont de aceasta. Ambii argumenteaza ca nu fac altceva decat sa combata terorismul international. Este adevarat ca terorismul trebuie combatut, nu numai, dar si cu mijloace militare. Este corect ca ucigasii, violatorii si talharii sa fie inlaturati chiar si prin violenta. Este in schimb absolut gresit sa actionezi fara a tine cont de victimele colaterale. Mai mult chiar, Putin si Assad dau dovada de un cinism greu de depasit. Bombardarea pietelor si a spitalelor reprezinta practic pedeapsa colectiva pentru toti cei care indraznesc sa nu accepte modul de actiune al celor doi suverani. Ruinele Siriei de astazi, in care legea nu mai exista, dovedesc cat de departe sunt dispusi sa mearga cei doi lideri, mai exact pana la extreme. Dizidentii Kremlinului ar face bine sa inteleaga mesajul de la Alep, noteazaDeutsche Welle.
Marea Britanie ar putea ramane in UE pana la sfarsitul anului 2019.Marea Britanie ar putea ramane membra a Uniunii Europene pana la sfarsitul anului 2019, afirma oficiali guvernamentali de la Londra, explicand ca ministerele britanice nu sunt pregatite pentru detasarea de institutiile europene, relateaza publicatia The Sunday Times. Premierul Theresa May ar fi urma sa declanseze procedura de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana in ianuarie 2017, prin activarea Articolului 50. Negocierile pana la iesirea efectiva a tarii din UE ar urma sa dureze cel mult doi ani. In pofida presiunilor politice intense pentru a mentine acest calendar, Theresa May ar putea amana activarea Articolului 50, intrucat noul Minister britanic pentru negocierea iesirii din UE si Departamentul guvernamental pentru Comert International nu sunt pregatite, au declarat sursele citate. Printre argumentele in favoarea amanarii figureaza si alegerile programate in Franta si Germania in 2017. „Nu pot fi initiate negocieri atat timp cat nu stii cu cine”, a declarat un oficial din districtul financiar al Londrei (City of London), citat deGandul.
Un medic ataca Guvernul condus de Ciolos: Pislaru, „culmea incompetentei”. Niciun secretar de stat de la ministerul Sanatatii nu este medic.Medicul Razvan Constantinescu din Iasi critica dur doi ministri din Guvernul Ciolos, acuzandu-i de incompetenta. Acesta sustine ca Executivul este principalul vinovat pentru haosul din bugetul spitalelor ”La Ministerul Sanatatii sunt acum patru secretari de stat in loc de trei. Niciunul nu este medic. Dintre cei noua consilieri ai ministrului, niciunul nu este medic, arata b1.ro. Medici sunt doar doi dintre cei trei „consilieri onorifici”. Ei, bine, astia trebuie sa decida in problemele de organizare sanitara si in politicile din Sanatate”, s-a revoltat doctorul Constantinescu. Ba mai mult, acesta l-a bagat in aceeasi oala si pe ministrul Mincii, Dragos Paslaru. Pe acesta l-a calificat drept o „culme a incompetentei in guvernul technocrat”. Motivul acestei afirmartii este faptul ca ministrul a aflat abia in cursul negocierilor cu sindicalistii ca salariile nu sunt platite de la buget, ci de la CAS, potrivitEVZ.