Sari direct la conținut

Sume astronomice pentru biletele la concertele Coldplay în India. A intervenit și poliția

HotNews.ro
Sume astronomice pentru biletele la concertele Coldplay în India. A intervenit și poliția
Coldplay/Profimedia

Fanii care așteptau cu nerăbdare revenirea trupei Coldplay în India au fost șocați să constate că biletele au fost revândute online cu până la 11 000 de dolari, ceea ce a determinat poliția să solicite o declarație din partea directorului general al vânzătorului spectacolelor cu privire la acuzațiile de fraudă, scrie CNN.

Trupa britanică de rock va susține trei concerte în Mumbai în luna ianuarie a anului viitor, ca parte a turneului său foarte popular Music Of The Spheres, primele sale concerte în țară din 2016.

Biletele urmau să fie puse în vânzare de furnizorul oficial, BookMyShow (BMS), la 22 septembrie, la ora locală 12 p.m.. Dar pentru mulți utilizatori, site-ul și aplicația s-au blocat în mijlocul cererii.

Când fanii au reușit să intre în coada virtuală pentru a cumpăra bilete cu prețuri cuprinse între 2.500 și 35.000 de rupii (între 30 și 417 dolari – între 150 de lei și 1.900 de lei), au descoperit că se aflau în spatele a sute de mii de utilizatori.

În câteva minute, biletele au fost epuizate și au reapărut pe alte platforme la prețuri de până la 960 000 de rupii (11 458 de dolari – peste 51.000 de lei), stârnind furie cu privire la procesul de cumpărare și la utilizarea suspectă a roboților pentru asta. 

Probleme și în alte părți ale lumii cu prețurile dinamice

Procesul de cumpărare a biletelor pentru marile concerte a stârnit adesea furia cumpărătorilor din întreaga lume.

Luna trecută, trupa rock britanică Oasis a anunțat un turneu de reunire, stârnind o frenezie de critici cu privire la așa-numitele prețuri dinamice ale Ticketmaster, prin care companiile ajustează prețurile în funcție de factori precum cererea, mai notează CNN.

INTERVIURILE HotNews.ro