Sari direct la conținut

„Sunteți pe modul Leonardo!”: Cum explică Dexonline scrierea ciudată de pe site

HotNews.ro
Captura de ecran Dexonline, Foto: Captura de ecran
Captura de ecran Dexonline, Foto: Captura de ecran

Persoanele care încearcă luni să caute cuvinte pe Dexonline.ro se lovesc de o situație mai puțin obișnuită, însă administratorii site-ului dau asigurări că acesta nu a fost victima unui atac al hackerilor.

„Sunteți pe modul Leonardo! Astfel îi aducem astăzi un omagiu lui Leonardo da Vinci, născut pe 15 aprilie 1452. Avea modul său foarte inventiv de a scrie: de la dreapta la stânga, cu mâna stângă, încât era foarte dificil să îl citești fără oglindă”, informează în schimb Dexonline.ro pe cei care intră luni pe site.

„Se numește scriere ‘speculară’ (speculum = oglindă). Pentru a trece din modul Leonardo în modul normal și viceversa, pe calculator apăsați iconița swap_horiz din partea de sus a paginii, iar pe telefon o găsiți în meniu, apăsând iconița ☰”, mai explică administratorii site-ului.

Leonardo da Vinci, unul dintre cei mai celebri inventatori și artiști din istorie, s-a născut pe 15 aprilie 1452 și s-a stins din viață pe 2 mai 1519. Cunoscut simplu drept „Leonardo”, el a fost o figură marcantă a Renașterii și este considerat unul dintre cele mai mari genii din istoria omenirii.

Tabloul său „Gioconda” (Mona Lisa) este una dintre cele mai celebre picturi din istorie, în timp ce un altul, „Cina cea de Taină”, a provocat de-a lungul anilor numeroase teorii ale conspirației.

Alfabetul cu scriere de la dreapta la stânga este folosit în limba ebraică, dar și în limba arabă și cea persană.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro