Sari direct la conținut

Sute de lampioane tricolore vor fi lansate joi pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

HotNews.ro

Sute de lampioane tricolore vor fi lansate joi, concomitent, in peste 40 de orase de pe ambele maluri ale Prutului pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Flash-mob-urile sunt organizate de filialele si asociatiile ale Platformei unioniste Actiunea 2012 care militeaza pentru unirea Romaniei cu Basarabia.

Evenimente similare vor fi organizate in localitatile Alba-Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Balti , Botosani, Braila, Barlad, Brasov, Buzau, Calarasi, Resita, Cluj-Napoca, Chisinau, Galati, Giurgiu, Targu-Jiu, Petrosani, Iasi, Drobeta Turnu Severin, Targu-Mures, Nisporeni, Orhei, Bals, Ploiesti, Zalau, Sibiu, Suceava, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Ramnicu-Valcea, Vaslui, Adjud, Alesd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistrita, Petrosani, Piatra Neamt.

In Bucuresti, sustinatorii reintregirii nationale se vor prinde intr-o hora a Unirii si vor lansa 27 de lampioane tricolore joi, 27 martie, la ora 19:00, in Piata Universitatii (zona la Fantana).

„Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populatiei din Republica Moldova indica in mod clar dorinta de a trai demn intr-un stat puternic, reintregit. Consideram ca anii pana la implinirea visului tuturor romanilor ¬ Unirea Basarabiei cu Tara-Mama – pot fi numarati pe degetele de la o mana”, a declarat co-presedintele Platformei unioniste Actiunea 2012, Mihai Nicolae.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro