Sari direct la conținut

Teheranul spune că nu e îngrijorat de un posibil atac israelian. „Dacă ar ataca, răspunsul iranian ar fi unul devastator”

HotNews.ro
Banner cu ayatollahul suprem Ali Khamenei în Iran, Foto: Morteza Nikoubazl/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Banner cu ayatollahul suprem Ali Khamenei în Iran, Foto: Morteza Nikoubazl/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Teheranul nu este îngrijorat în legătură cu un atac israelian asupra instalaţiilor sale nucleare, a declarat şeful Organizaţiei iraniene pentru energie atomică (OIEA), Mohammad Eslami, citat de agenţia de presă Isna, relatează DPA și Agerpres.

„Potenţialul nostru de apărare este capabil să neutralizeze orice ameninţare militară şi asta se aplică şi atacurilor asupra instalaţiilor noastre nucleare”, a spus Eslami.

Dacă Israelul ar ataca aceste instalaţii, „răspunsul iranian ar fi unul devastator”, a mai spus el.

Infrastructura militară a Iranului, industria sa petrolieră şi instalaţiile sale nucleare sunt toate văzute ca posibile ţinte pentru un atac israelian planificat ca represalii după atacul cu rachete lansat pe 1 octombrie asupra Israelului de către Iran.

Observatorii cred că un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene ar putea avea ca efect o escaladare a situaţiei în regiune şi atragerea Statelor Unite în conflict, iar un atac asupra industriei petroliere ar putea conduce la o creşterea globală a preţurilor la energie.

INTERVIURILE HotNews.ro