Sari direct la conținut

Terenurile Elenei Udrea, fără cumpărători la licitația ANAF

HotNews.ro
Elena Udrea, Foto: AGERPRES
Elena Udrea, Foto: AGERPRES

ANAF nu a reuşit să vândă la licitaţie terenurile fostului ministru Elena Udrea, aflată în penitenciar după ce a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Profit.ro scrie că la licitaţie nu s-a prezentat niciun cumpărător, astfel că preţul de aproximativ 800.000 de euro (inclusiv TVA) pentru cele şase terenuri ar urma să scadă la următoarea încercare cu 25%, la aproximativ 600.000 de euro, potrivit procedurii obişnuite a ANAF în astfel de situaţii.

Cele șase terenuri, în suprafață totală de 5.000 de metri pătrați, sunt situate în apropierea lacului Străuleşti, iar ANAF le vinde pentru a recupera prejudicii în dosarele penale în care a fost condamnat fostul politician.

Reducerea preţului nu înseamnă neapărat şi că preţul de vânzare va fi mai mic.

În trecut, au fost situaţii în care ANAF a pornit de la un preţ redus şi a vândut la o valoare mai ridicată chiar decât preţul iniţial, conform Profit.ro.

Printr-o licitaţie similară, programată în noiembrie, ANAF vrea să vândă şi două maşini ale Elenei Udrea, respectiv un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani.

După calculele ANAF, prejudiciul total de recuperat de către stat ar fi de peste 9 milioane lei.

Elena Udrea se află în penitenciar, după ce a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare. După decizia definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute, Udrea a încercat să fugă din țară și a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest timp de peste două luni, timp în care s-a derulat procesul de extrădare. Ea a fost adusă în 16 iunie în România și a fost încarcerată la Penitenciarul Târgșor pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare.

Elena Udrea este judecată și în dosarul Hidroelectrica și în cel privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

În dosarul Hidrolectrica, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în urmă cu 5 ani pentru că ar fi acceptat o mită de aproape 5 milioane de dolari de la „băiatul deștept” Bogdan Buzăianu pentru a interveni în sensul păstrării condițiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica. Acest dosar este rejudecat. În iulie 2020, instanța supremă a decis că procesul Hidroelectrica, în care Elena Udrea este acuzată de trafic de influență și de spălare a banilor, iar Dan Andronic de mărturie mincinoasă, poate începe. Primul termen al acestui proces de la Curtea de Apel București a fost în octombrie 2021, când Udrea a mers la instanță, dar nu a intrat în sală, pe motiv că nu este vaccinată anti-COVID.

În dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale de la alegerile din 2009, în 2 martie 2021 Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Decizia nu este definitivă.

Marți, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie importată privind prescripția specială, în urma deciziei Curții Constituționale conform căreia prevederile articolului 155 din Codul Penal privind întreruperea cursului prescripției răspunderii penale sunt neconstituționale. Efectul – mii de inculpați ar putea scăpa de dosare, pe lista beneficiarilor fiind și Elena Udrea, care ar putea scăpa de dosarul Hidroelectrica și de cel privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro