Sari direct la conținut

Tirul Coreei de Nord își bate joc de Consiliul de Securitate al ONU (ambasadorul SUA)

HotNews.ro
Linda Thomas-Greenfield, ​​ambasadoarea SUA la ONU, Foto: Agerpres
Linda Thomas-Greenfield, ​​ambasadoarea SUA la ONU, Foto: Agerpres

Lansările de rachete ale Coreei de Nord „își bat joc” de Consiliul de Securitate al ONU, a declarat vineri ambasadorul american la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, în cadrul unei reuniuni a Consiliului, potrivit AFP.

Diplomatul a acuzat, fără să le numească, China și Rusia, apropiate de Phenian, „doi membri ai acestui Consiliu, că oferă Coreei de Nord protecție” și „cedează pentru a justifica încălcările repetate ale Coreei de Nord și îi permit să își bată joc de Consiliul de Securitate al ONU”.

Chiar înainte de reuniune, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, a îndemnat „Coreea de Nord să se abțină imediat de la orice acțiuni provocatoare și să respecte pe deplin obligațiile care îi revin în temeiul rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Armata sud-coreeană a anunțat că a mobilizat avioane de luptă după ce a detectat vineri aproximativ 180 de avioane de luptă nord-coreene în apropierea graniței, transmite Reuters.

Avioanele nord-coreene au zburat la nord de așa-numita linie de control tactic, trasată la 20 de kilometri nord de linia de demarcație militară, a precizat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Avioanele Nordului au fost detectate zburând între orele 11.00 (04.00 în România) și 15.00 (08:00) deasupra zonelor sale de uscat, precum și în largul coastelor vestice și estice, potrivit Statului Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud, citat de YOnhap.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro