Sari direct la conținut

FOTO Trafic îngreunat la intrarea în România dinspre Bulgaria, la Giurgiu-Ruse / Timpul de așteptare depășește o oră, potrivit Poliției de Frontieră

HotNews.ro
Timpul de asteptare depaseste o oră la intrarea in România pe la Giurgiu Ruse / FOTO Poliția de Frontieră - Trafic online
Timpul de asteptare depaseste o oră la intrarea in România pe la Giurgiu Ruse / FOTO Poliția de Frontieră - Trafic online

Timpul de așteptare la punctul de trecere a frontierei dinspre Bulgaria, la tranzitarea podului Giurgiu-Ruse, depășește o oră în contextul în care circulatia se desfasoara pe o singură bandă, alternativ, în sistem semaforizat, din cauza reparației podului.

Potrivit aplicației de trafic on-line a Poliției de Frontieră arată că timpul de așteptare este de 60 de minute la frontiera de la Giurgiu, iar la Nădlac de 30 de min. Timpii de așteptare depășesc 30 de minute și la intrările dinspre Moldova, în special la Sculeni.

Poliția de Frontieră anunțase deja că în cursul zilei de duminică, este aşteptată o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria, pe fondul minivacanţei de Sfânta Maria.

”Astăzi este ultima zi a minivacanţei de Sfânta Maria, care a fost un prilej pentru mulţi români de a călători în afara graniţelor ţării, dar şi pentru cei stabiliţi în străinătate să vină acasă, iar astăzi să se întoarcă la reşedinţele lor. Având la bază experienţa anilor trecuti, când media valorilor de trafic în timpul unei astfel zile a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel naţional, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria. Aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Instituţia anunţă că au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, fiind crescut şi numărul poliţiştilor care realizează controlul documentelor.

În punctul de trecere a frontierei Nădlac II, se lucrează pe 10 artere de control pe sensul de ieşire din ţară, capacitatea maximă permisă de infrastructura acestui punct, iar în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Bulgaria este planificat personal pentru controlul documentelor pentru toate arterele de pe sensul de intrare în ţară. Acolo unde situaţia o impune, sunt folosite inclusiv echipamentele mobile de control aflate în dotarea poliţiştilor de frontieră, precizeză sursa citată.

”Recomandăm călătorilor utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la frontiera de vest şi sud. La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier”, transmite Poliţia de Frontieră.

Pentru persoanele care au nevoie de sprijin medical, punctele de prim ajutor instalate în punctele de trecere a frontierei Nădlac II şi Giurgiu de către autorităţile locale, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, rămân operaţionale în perioada de weekend. 

INTERVIURILE HotNews.ro