Sari direct la conținut

Trafic normal pe podul Giurgiu-Ruse, anunță poliția bulgară. Timpul de traversare oscilează într-un interval de până la 40 de minute

HotNews.ro
Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse, Foto: Shutterstock
Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse, Foto: Shutterstock

Traficul se desfăşoară normal vineri, la punctul de control de la Podul Prieteniei, lângă Ruse, şi nu există ambuteiaje, a raportat un corespondent al agenției bulgare de știri BTA, transmite Agerpres.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră din Bulgaria spun că pentru a traversa podul maşinile nu aşteaptă mai mult de cinci minute – durata culorii roşii a semaforului. Acesta a fost instalat miercuri, în urma începerii reparaţiilor secţiunii bulgare a Podului Prieteniei (Giurgiu – Ruse) .

Totuşi, în orele de vârf, traversarea poate dura aproximativ 40 de minute.

Din 11 iulie, ora 09:00 A.M. şi până în 12 iulie, ora 09:00 A.M., peste 1.320 de camioane au traversat podul, în drumul lor de ieşire din Bulgaria, şi aproximativ 882 au intrat în România, au precizat, de asemenea, angajaţii de la punctul de trecere a frontierei. Separat, 3.424 maşini au traversat podul spre România.

Totodată, ofiţerii Poliţiei de Frontieră bulgare reglementează traficul în zona unde se desfăşoară activităţile de reparaţii şi construcţii.

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar de pe Podul Giurgiu – Ruse, cunoscut și ca „Podul Prieteniei”, au început pe 10 iulie, și sunt programate să dureze 730 de zile. Ele se vor desfăşura zilnic timp de 10-12 ore, transmitea în urmă cu două zile Centrul Infotrafic din Poliția Română.

Traficul rutier nu va fi oprit total, ci se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de ieșire, spre România.

INTERVIURILE HotNews.ro