Sari direct la conținut

Tragedie în Gaza. Un bărbat a aflat de moartea copiilor gemeni imediat după ce ridicase certificatele lor de naștere

HotNews.ro
Tragedie în Gaza. Un bărbat a aflat de moartea copiilor gemeni imediat după ce ridicase certificatele lor de naștere
Alături de copii, a fost ucisă și mama și bunica lor Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Mohammed Abu Al-Qumsan tocmai ridicase certificatele de naștere ale gemenilor pe care îi născuse soția sa când a aflat că au fost uciși, alături de soție și de mama acesteia după un atac israelian asupra apartamentului din Gaza în care se adăposteau, informează Reuters.

Bărbatul arăta plângând documentele plastifiate – care ar fi trebuit să simbolizeze un rar prilej de bucurie în enclava palestiniană – la morga unde fuseseră aduse trupurile, tragedia având loc la Deir al-Balah, aflat în centrul Fâșiei Gaza.

„Soția mea s-a dus, cei doi copii și soacra mea. Mi s-a spus că e un proiectil de tanc în apartamentul în care erau, într-o casă în care ne refugiasem”, a spus Abu Al-Qumsan (31 ani), referindu-se la apelul telefonic pe care l-a primit de la vecini.

Trupurile copiilor – un băiat Asser și o fată Ayssel – au fost ridicate de la morgă în cearșafuri albe, în timp ce o mulțime s-a adunat să asiste la scenă.

La 10 luni de la izbucnirea războiului, loviturile aeriene, proiectilele de artilerie și penuria severă de medicamente, alimente și apă potabilă a pus în genunchi una dintre cele mai dens populate zone ale lumii.

„Astăzi a intrat în istorie că armata de ocupație țintește copii de numai patru zile, alături de mama și bunica lor”, a spus medicul Khalil al-Daqran.

Israel susține că face eforturi mari să evite victimele civile și acuză Hamas de utilizarea scuturilor umane, acuzații pe care militanții le neagă.

Grupul palestinian a provocat conflictul printr-un raid peste graniță ce a avut loc pe 7 octombrie, ucigând 1.200 de oameni și luând peste 250 de ostatici.

Israel a replicat cu o ofensivă care a ucis aproape 40.000 de oameni și a rănit peste 92.000 de oameni, potrivit autorităților sanitare din Gaza, și a redus la ruine o mare parte din enclavă.

INTERVIURILE HotNews.ro