Sari direct la conținut

Transsexualii se grabesc sa isi schimbe numele pe documentele de identitate oficiale, dupa victoria lui Trump

HotNews.ro
Simbol transsexual, Foto: Pinterest
Simbol transsexual, Foto: Pinterest

Transexualii din Statele Unite se grabesc sa isi schimbe, in mod legal, numele si sexul, cu ajutorul unor avocati voluntari, din cauza problemelor privind drepturile civile ale comunitatii. Aceste drepturi ar putea fi puse sub semnul intrebarii, in urma victoriei lui Donald Trump, informeaza Reuters.

Intr-o cursa contra cronometru, oamenii transsexuali au fost conectati pe Twitter, folosind hashtag-ul #TransLawHelp, cu avocati care s-au oferit sa le ofere ajutor in realizarea schimbarilor in mod gratuit, inainte ca Trump sa preia conducerea SUA, pe 20 ianuarie 2017.

Victoria lui Trump a starnit teama printre multi transsexuali, dupa ce candidatul republican a transmis, in timpul campaniei, mesaje mixte cu privire la drepturile lor.

Alegerea lui Trump pentru functia de vice-presedinte, Mike Pence, ingrijoreaza multe lesbiene, homosexuali, bisexuali si transsexuali, cu privire la drepturile lor.

Inginerul transsexual Riley, care a cerut sa fie identificat printr-un singur prenume, a creat hashtag-ul #TransLawHelp, dupa ce a constatat prima asistenta juridica pentru a-si schimba numele.

„M-am gandit ca acest lucru ar putea lua proportii”, a spus Riley intr-un interviu telefonic.

„Daca esti un avocat dispus sa-si ofere serviciile gratuite pentru transsexuali, astfel incat acestia sa intre in posesia documentelor dorite, te rog sa folosesti hashtag-ul #TransLawHelp”, a scris Riley pe Twitter.

Tanarul de 30 de ani din New York a declarat ca, in urmatoarele 24 de ore de la aparitia postarii, hashtag-ul a fost folosit de aproximativ 10.000 de ori.

Riley a recunoscut ca nu a existat niciun indiciu clar ca schimbarea unui nume sau a unui gen pe cardurile de identitate oficiale vor deveni ilegale sub presedintia lui Trump, dar a adaugat ca neincrederea a determinat initiativa.

Cassandra Kirsch, un avocat din Denver, a spus ca, imediat ce a auzit de miscarea online, si-a oferit ajutorul.

Cu toate ca inca nu a primit o sesizare, Kirsch a declarat ca a inceput procedurile pentru formarea unui grup de aproximativ 200 de avocati care doresc, de asemenea, sa ofere asistenta gratuita.

„Multi avocati, ca si mine, de altfel, nu ar fi aflat despre presiunea pentru aceasta necesitate a transsexualilor fara mobilizarea din mediul online”, a declarat ea pentru Fundatia Thomson Reuters.

Eforturile sale se vor concentra pe sprijinirea transsexualilor, astfel incat acestia sa reuseasca sa isi schimbe sexul in pasaport -serviciu care poate costa mii de dolari in cazul unui avocat platit, a mai adaugat Kirsch.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro