Sari direct la conținut

Trei consilieri de la Casa Albă, chemați de republicani să dea explicații cu privire la sănătatea lui Biden

HotNews.ro
Trei consilieri de la Casa Albă, chemați de republicani să dea explicații cu privire la sănătatea lui Biden
Joe Biden. FOTO: Evan Vucci / AP / Profimedia

Comitetul de Supraveghere al Camerei Reprezentanților din SUA, condus de republicani, a citat miercuri trei consilieri seniori ai Casei Albe, cerând să participe la depoziții cu privire la sănătatea președintelui democrat Joe Biden, a informat Axios, relatează Reuters.

Potrivit Axios, comitetul i-a citat pe asistentul principal al primei doamne, Jill Biden, Anthony Bernal, șeful adjunct al personalului Annie Tomasini și consilierul principal Ashley Williams.

Mișcarea denotă dorința republicanilor de a investiga dacă unii dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Biden au ascuns adevărata stare a președintelui în vârstă de 81 de ani într-o anchetă care ar putea dura mai multe luni.

Biden şi-a exprimat frustrarea faţă de ceea ce el a numit un efort al „elitelor” de a-l forţa să iasă din cursa prezidenţială împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020, după dezbaterea dezastruoasă din 27 iunie, când a avut o prestație slabă, cu multe momente ezitante și bâlbâieli.

De atunci, Joe Biden s-a confruntat cu mai multe apeluri atât din tabăra sa, cât și din exterior de a se retrage. 

Inclusiv actorul George Clooney, un important colector de fonduri pentru Partidul Democrat și susținător al formațiunii, a afirmat miercuri că președintele Joe Biden nu mai este aceeași persoană care a câștigat Casa Albă în 2020 și a spus că acesta ar trebui să renunțe la candidatura sa din cursa prezidențială din noiembrie.

Biden în schimb rămâne încăpățânat în hotărârea sa de a rămâne în cursa prezidenţială, afirmând că este încrezător că alegătorul obișnuit îl doreşte în continuare candidat al Partidului Democrat.

Casa albă de altfel a spus că „nu este necesar” un test cognitiv pentru Joe Biden, în timp ce purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a negat că Biden ar suferi de Alzheimer sau vreo formă de demență.

INTERVIURILE HotNews.ro