Sari direct la conținut

Trei deputați PNL contestă cot la cot cu AUR legea prevenirii separării copilului de familie: „O clonă a Barnevernet-ului în România nu are ce căuta”

HotNews.ro
Vot în Parlament, Foto: Inquam Photos / George Călin
Vot în Parlament, Foto: Inquam Photos / George Călin

Trei deputați ai PNL au votat împotriva legii privind prevenirea separării copilului de familie, contestată vehement de AUR.

Este vorba despre Ben Oni Ardelean, Robert Sighiartău și Mircea Roșca, potrivit votului electronic de la Camera Deputaților.

„Proiectul de Lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie (PL-x nr. 145/2023) trebuie să fie oprit! O clonă a Barnevernet-ului în România nu are ce căuta!”, a scris Ardelean pe Facebook.

El susține că a lucrat cu juriști la amendamente, dar a aflat ulterior cum comisia a fost convocată „într-un mod de o obscuritate maximă, și că proiectul a fost avizat în forma sa inițială, neținându-se cont de niciun amendament propus, de zecile de ore petrecute pentru modificarea sa și de efortul acestor oameni, care au lucrat benevol, cu un singur gând: corectarea și evitarea abuzurilor, a interpretărilor de lege și periclitarea binelui superior al copilului”.

„Este incredibil și inadmisibil ce se întâmplă!”, și-a încheiat el postarea.

Și Robert Sighiartău și anunțat intenția de a vota împotriva legii, calificând ce s-a întâmplat în parlament drept un abuz.

„Este scandalos ce se întâmplă cu Proiectul de Lege privind prevenirea separării copilului de familie (PL-x nr. 145/2023). Comisia de Muncă a acționat noaptea ca hoții și a aprobat proiectul cu mici modificări, ignorând amendamentele și eforturile noastre de a îmbunătăți legea. Voi vota categoric împotriva lui! Vă voi ține la curent cu evoluțiile și voi face tot posibilul pentru a proteja familiile și copiii noștri de astfel de abuzuri legislative!”, a scris Sighiartău pe Facebook.

Proiectul de lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie a fost adoptat de Camera Deputaților cu 222 de voturi pentru, 48 contra și două abțineri. Proiectul de lege a fost pretextul pentru care AUR a protestat miercuri atât în fața Palatului Parlamentului, unde George Simion s-a urcat pe gard, iar doi deputați au fost agresați. Aceasta, deși actul normativ a fost avizat favorabil de unul dintre deputații AUR, Dan Tănasă, în calitate de președinte al comisiei Egalitate de șanse.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro