Sari direct la conținut

Tripla crimă de pe Calea Moșilor din București. Noi detalii din ancheta procurorilor

HotNews.ro
Poliția criminalistică, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com
Poliția criminalistică, Foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

Principalul suspect al triplului omor dintr-un imobil de pe Calea Moșilor din București a fost reținut, au anunțat reprezentanții Parchetului Tribunalului București. El este acuzat că și-a ucis mama, în vârstă de 73 de ani, un frate (44 de ani) și sora (47 de ani).

Conform procurorilor, bărbatul de 44 de ani și-a ucis mama, sora și fratele geamăn aplicându-le multiple lovituri de cuțit în zone vitale.

„În cursul zilei de 06.08.2024, în timp ce se afla în locuința sa din sectorul 2 București, inculpatul și-a ucis mama în vârstă de 73 de ani, sora în vârstă de 47 de ani și fratele în vârstă de 44 de ani, aplicându-le multiple lovituri de cuțit în zone vitale. Fapta a fost descoperită după ce fratele geamăn al inculpatului a sesizat Secția 8 Poliție cu privire la faptul că mama nu îi mai răspunde și că nu mai poate intra în locuință de două zile”, au transmis reprezentanții Parchetului Tribunalului București.

Fratele său geamăn, care a anunțat poliția după ce a găsit cadavrele și care a fost dus inițial la audieri, nu are calitatea de suspect. Procurorii spun că el nu era în locuință în momentul asasinatului, motiv pentru care, în prezent, exclud participarea sa la comiterea faptelor.

„Unul dintre gemeni ar fi încercat să vină aici dimineață, dar a găsit ușa închisă. Din datele pe care le avem nu sunt indicii că ar fi fost în locuință în momentele critice”, a precizat marți seară procurorul de caz Alexandru Anghel, într-o declarație oferită presei.

Suspectul, în vârstă de 46 de ani, este cel care le-a deschis ușa polițiștilor când au descins la imobilul din Sectorul 2 după ce au fost alertați privind găsirea unor cadavre. „Era senin. A arătat cadavrul mamei și a spus că mai sunt două cadavre”, a declarat omul legii.

Anchetatorii au aflat că mama obținuse un ordin de protecție împotriva fiului care, în cele din urmă, a ucis-o, însă ordinul a fost retras la cererea femeii.

Anchetatorii spun că au descoperit mai multe probe în locuință, dar nu au identificat cu certitudine arma crimei. „Nu știu să vă spun dacă a fost găsită arma crimei, există semne că în casă s-a făcut curat, au fost șterse urmele de sânge. Criminaliștii au găsit urme pe care le pot valorifica. Sunt mai multe cuțite în casă, dar acum nu putem să spunem dacă unul dintre acestea a fost folosit. Victimele au multiple plăgi înjunghiate, chiar și 20 de plăgi înjunghiate”, a declarat procurorul de caz.

Vecinii spun că „țipete, bătăi se auzeau foarte des”

Antena 3 citează surse care spun că neînțelegerile ar fi provocate de o sumă mare de bani. Mai exact, suspectul i-ar fi împrumutat mamei 80.000 de euro, bani pe care nu i-a primit înapoi, potrivit surselor Antena3.

Un vecin care a vorbit cu Antena3 spune că se auzeau des certuri în interiorul locuinței. „Erau scandaluri pe aici, țipete. Toți patru locuiau cu mama. Împreună. Am înțeles că unul lucra și cel care era acasă dintre gemeni prima dată a omorât un frate, pe maică-sa, când a venit sora am înțeles că a țipat, a omorât-o și pe soră”, a spus bărbatul.

„Ţipete, bătăi se auzeau foarte des”. „Mă aşteptam şi la fel şi vecini se aşteptau la un moment dat să se întâmple chestia asta”. „Se auzea noaptea gălăgie aşa. Se certau, da”, spun alți vecini citați de Observator.

Un alt vecin, care a vorbit cu reporterii Observator, a spus că suspectul a mai avut probleme cu poliția după ce agresat-o pe mama lui, în vârstă de 73 de ani. „Acum câteva săptămâni am văzut că l-a luat Poliţia că a dat în mama lui şi l-a luat Poliţia pe targă”, a declarat un alt martor. De altfel, procurorii au confirmat că un ordin de protecție a fost emis împotriva lui, dar femeia și-a retras solicitarea și ordinul a fost retras.

Trupurile fără viaţă ale mamei (73 de ani), fratelui (44 de ani) şi surorii (47 de ani) au fost ridicate de Serviciul de Medicină Legală.

Foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro