Sari direct la conținut

Trump anunță noi mitinguri în aer liber, în pofida recomandărilor Secret Service după tentativa de asasinat

HotNews.ro
Trump anunță noi mitinguri în aer liber, în pofida recomandărilor Secret Service după tentativa de asasinat
Donald Trump, imediat după atac. FOTO: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Donald Trump a anunțat, sâmbătă, că va continua să organizeze mitinguri în aer liber, ignorând recomandarea Secret Service de nu a nu mai face asta, după tentativa de asasinat care l-a vizat în această lună și în urma căreia a fost rănit la o ureche, scrie Reuters.

„Voi continua să fac mitinguri în aer liber, iar Secret Service a fost de acord să îşi intensifice substanţial operaţiunile. Ei pot foarte bine să facă asta. Nimeni nu poate fi lăsat vreodată să oprească sau să împiedice libertatea de exprimare sau de întrunire!!!”, a scris fostul preşedinte pe reţeaua sa Truth Social.

În 13 iulie, Donald Trump a fost rănit la o ureche după ce un bărbat înarmat în vârstă de 20 de ani a tras în el în timpul unui miting de campanie în aer liber, în vestul Pennsylvaniei.

Secret Service i-a recomandat să își organizeze întrunirile electorale în incinte sau pe stadioane, unde accesul poate fi mai bine controlat.

Directoarea Secret Service a demisionat în această săptămână, după o audiere în Congres în care şi-a asumat eşecul agenţiei de a-l proteja pe fostul preşedinte și a fost criticată atât de democraţi, cât şi de republicani pentru răspunsurile oferite.

Vineri, Donald Trump a spus că se va întoarce în oraşul din Pennsylvania în care a supravieţuit la limită tentativei de asasinat.

INTERVIURILE HotNews.ro