Sari direct la conținut

Trump se întoarce în orașul în care a avut loc tentativa de asasinat împotriva sa. Un nou miting republican în Butler

HotNews.ro
Donald Trump a fost rănit în timpul unui discurs. Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia
Donald Trump a fost rănit în timpul unui discurs. Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, va organiza un miting în data de 5 octombrie, în Butler, Pennsylvania, oraşul în care a fost ţinta unei tentative de asasinat, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Trump a fost rănit la urechea dreaptă la un miting de campanie la Butler, la 13 iulie.

„Revenirea preşedintelui Trump în Butler va marca prima sa vizită la locul atacului de când a fost lovit de glonţul unui asasin la 13 iulie – dar a fost salvat prin ceea ce lumea a recunoscut ca fiind un act de providenţă divină”, a precizat echipa sa de campanie într-un comunicat.

Butler, Pennsylvania, este un mic orășel muncitoresc de 13.000 de locuitori și bastion al republicanilor. Pe 13 iulie, Donald Trump a ținut un miting în Butler, pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie în SUA.

În timpul discursului lui Trump, s-au auzit focuri de armă și, aflat pe scenă, fostul președinte a fost imediat înconjurat și protejat cu trupurile lor de către agenții Secret Service.

Rănit la o ureche, care sîngera, Donald Trump a salutat mulțimea cu pumnul ridicat în aer în timp ce era coborît, pe picioare, și dus la convoiul de mașini care l-a transportat la spital.

Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani, a tras de mai multe ori de pe o clădire și a ucis un spectator, iar alți doi fiind răniți grav. La rîndul său, trăgătorul a fost ucis de o echipă contra lunetiști a Secret Service.

INTERVIURILE HotNews.ro