Sari direct la conținut

Ucraina spune că a pierdut 80% din energia sa termică și o treime din cea hidroelectrică în urma loviturilor rusești / Un atac cu rachetă a distrus un bloc de apartamente la Dnipro – VIDEO

HotNews.ro
Ucraina spune că a pierdut 80% din energia sa termică și o treime din cea hidroelectrică în urma loviturilor rusești / Un atac cu rachetă a distrus un bloc de apartamente la Dnipro – VIDEO
Atac rusesc cu rachetă în Dnipro, centrul Ucrainei. A fost lovită o clădire rezidențială (Foto: Arsen Dzodzaiev / AFP / Profimedia)

Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 12 au fost rănite la Dnipro, un important oraș din centrul Ucrainei, după ce un atac rusesc cu rachetă a lovit vineri seară un bloc de apartamente, a informat guvernatorul regiunii, Serhii Lysak.

Un nou atac al rușilor ce survine în contextul în care Moscova își intensifică loviturile aeriene în încercarea de a epuiza resursele Ucrainei, vizând adesea instalații energetice și alte infrastructuri vitale, transmit Associated Press și The Guardian.

Forţele ruse au lansat și numeroase drone în timpul atacului nocturn. Forțele aeriene ucrainene au informat sâmbătă că au doborât în cursul nopții peste 10 drone rusești.

Zelenski, nou apel pentru mai multe sisteme de apărare aeriană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa a pierdut aproximativ 80% din energia sa termică și o treime din energia sa hidroelectrică în urma atacurilor rusești.

Potrivit lui Zelenski, acest nou atac comis la Dnipro arată că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană.

„Acesta e motivul pentru care le reamintim constant tuturor partenerilor noștri: numai o cantitate suficientă de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă calitate, numai o determinare suficientă din partea întregii lumi pot opri teroarea rusă”, a transmis Zelenski.

Kievul a ripostat la rândul său cu propriile sale atacuri aeriene, vizând de asemenea infrastructura energetică din Rusia.

Atacul rușilor din Dnipro a lovit o clădire rezidenţială

O rachetă rusească a lovit vineri seară o clădire rezidenţială de nouă etaje din oraşul ucrainean Dnipro, ucigând cel puţin o persoană şi rănind alte 12, au informat autoritățile locale.

Printre răniţi se numără un copil de şapte luni și o femeie însărcinată. Trei persoane erau în stare gravă.

Imaginile difuzate în urma atacului cu rachetă arată distrugerile provocate clădirii de apartamente.

____

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro