Sari direct la conținut

​Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o "provocare" la centrala nucleară Zaporojie

HotNews.ro
Centrala nucleară de la Zaporojie, Foto: Russian Defense Ministry Press Service / AP - The Associated Press / Profimedia Images
Centrala nucleară de la Zaporojie, Foto: Russian Defense Ministry Press Service / AP - The Associated Press / Profimedia Images

Principala agenție de informații militare a Ucrainei a acuzat joi Rusia că se pregătește să organizeze un fel de „provocare” la centrala nucleară controlată de Rusia din regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Agenția de informații a armatei ucrainene a făcut această acuzație la câteva ore după ce Moscova a declarat că există riscul unui dezastru la centrala nucleară, cea mai mare din Europa, și a acuzat Kievul și Occidentul că plănuiesc pentru vineri o „provocare” acolo.

Ucraina susține că are informații potrivit cărora personalul companiei nucleare ruse Rosatom a părăsit situl și că instalația va fi închisă pentru toată lumea, cu excepția personalului operațional.

Ministerul rus al Apărării a acuzat joi Ucraina și „manipulatorii săi americani” că încearcă să însceneze un „accident minor” la centrala nucleară Zaporojie pentru a da vina pe Rusia.

–-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro