Sari direct la conținut

Ucraina anunță că a preluat contrulul asupra a 100 de așezări din Kursk

HotNews.ro
Ucraina anunță că a preluat contrulul asupra a 100 de așezări din Kursk
Soldat ucrainean în fața statuii lui Vladimir Lenin din orașul Sudja din Kursk Foto: Ukrinform / ddp USA / Profimedia

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a anunțat că trupele ucrainene controlează 1.294 km² din teritoriul rus și 100 de așezări. Aproximativ 594 de militari ruși au fost luați prizonieri, a adăugat el într-un interviu pentru televiziunea ucraneană, potrivit BBC.

Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina controla peste 1.250 km² din teritoriul rus.

Generalul Sîrski a precizat că unul dintre obiectivele incursiunii Ucrainei în Kursk a fost de a „distrage un număr semnificativ de trupe inamice din alte zone”, cum ar fi Pokrovsk și Kurakhove, în Donbas, iar acest lucru a fost realizat cu succes.

El adaugă că Rusia era conștientă de acest obiectiv și „își concentrează cele mai pregătite unități de luptă în zona Pokrovsk”.

Tot marți, Forțele ucrainene au atacat frontiera spre regiunea rusă Belgorod, potrivit mai multor canale rusești de Telegram.

Canalul „Mash” scrie că 500 de ucraineni au atacat două puncte de frontieră situate în Nekhoteyevka și Shebekino.

Guvernatorul din Belgorod, Viacheslav Gladkov, a declarat că situația la granița cu Ucraina „este dificilă, dar sub control”.

„Există informații că inamicul încearcă să pătrundă prin granița cu regiunea Belgorod”, a scris Gladkov pe Telegram. „Potrivit ministerului rus al Apărării, situația la graniță rămână dificilă, dar sub control. Armata noastră acționează. Vă rog să rămâneți calmi și să vă informați doar din surse oficiale”.

Belgorod se învecinează cu regiunea Kursk, unde forțele ucraine au pornit o incursiune în 6 august.

___

Urmărește desfășurarea războiului din Ucraina pe LIVETEXT-UL HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro