Sari direct la conținut

Ucraina anunţă semnarea în curând a unui acord de securitate cu UE

HotNews.ro
Preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri semnarea „în viitorul apropiat” a unui acord de securitate cu Uniunea Europeană, cel mai recent dintr-o serie de acorduri încheiate de Kiev cu partenerii săi occidentali, relatează AFP.
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

„Echipele de negociere ale Ucrainei şi ale UE au finalizat textul acordului de securitate şi au convenit să-l semneze în viitorul apropiat”, a anunțat preşedinţia ucraineană pe site-ul său.

Kievul a semnat deja astfel de acorduri cu „17 ţări”, inclusiv cu state membre UE şi G7, şi se pregăteşte să semneze cu „alte 10” ţări, potrivit unui comunicat anterior al preşedinţiei ucrainene, din 13 iunie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat săptămâna trecută un acord de apărare „fără precedent” cu Statele Unite, pe care l-a descris drept o „punte” către aderarea la NATO pentru ţara sa devastată de război.

Această serie de acorduri de securitate survine într-un moment în care Kievul se află în dificultate pe teren, pe fondul lipsei muniţiei şi a soldaţilor care încearcă să oprească atacurile ruseşti pe linia frontului.

INTERVIURILE HotNews.ro