Sari direct la conținut

Ucraina scutită de taxe vamale în UE, pentru un an. Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European

HotNews.ro
Ursula von der Leyen, primită de Volodimir Zelenski la Kiev, Foto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia
Ursula von der Leyen, primită de Volodimir Zelenski la Kiev, Foto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Comisia Europeană a propus miercuri suspendarea pentru un an a tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene importate în UE, pentru a susține economia țării atacate de Rusia.

Propunerea, care mai trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de cele 27 de state membre, este „un gest de sprijin fără precedent pentru o țară aflată în război”, a precizat executivul UE într-un comunicat.

„Agresiunea neprovocată și nejustificată a Rusiei afectează grav economia ucraineană. am dicutat cu președintele Zelensky despre modalități de susținere a economiei, dincolo de asistența macrofinanciară și granturile pe care le oferim. Amândoi suntem de acord asupra importanței unei suspendări rapide și ample a taxelor de import pentru a stimula economia Ucrainei. Pasul pe care îl facem astăzi răspunde acestui apel. Acesta va facilita foarte mult exportul de bunuri industriale și agricole ucrainene către UE. Continuăm să fim alături de Ucraina în aceste vremuri cumplite”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Marea Britanie a anunțat deja luni că va ridica tarifele vamale pentru produsele importate din Ucraina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro