Sari direct la conținut

UE „nu îşi poate permite” să nu se ajungă la un acord privind noul pachet de sancţiuni contra Rusiei, spune șefa Parlamentului European, Roberta Metsola

HotNews.ro
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Uniunea Europeană „nu-şi poate permite” să nu se ajungă la niciun acord cu privire la cea de-a şasea rundă de sancţiuni propusă de blocul comunitar împotriva Rusiei, a declarat luni preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, conform CNN și News.ro.

„Sper, într-adevăr, că va exista un acord. Nu ne putem permite să nu existe”, a declarat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, la o conferinţă de presă la Bruxelles, după întâlnirea cu liderii statelor membre UE.

Ea a subliniat că înţelege „realităţile” diferite pe care le înfruntă statele membre, însă a precizat că există o ”limită” în ceea ce priveşte ”cât de multă flexibilitate” îşi poate Uniunea permite fără a pierde ”credibilitatea” în faţa popoarelor statelor membre.

Metsola a recunoscut că, deşi pachetele de sancţiuni „nu sunt niciodată uşor de adoptat”, există o speranţă mare că UE poate „ajunge la un acord care poate fi unul eficient”.

Şefa Parlamentului European a menţionat că UE îşi doreşte acest acord şi va continua să îl promoveze.

Pe tema cererii Ucrainei de a deveni stat membru al UE, Metsola a dat semnale pozitive din perspectiva Parlamentului European.

„După părerea mea, nu avem de ales decât să aducem Ucraina şi mai aproape de noi şi cel mai rău semnal pe care l-am putea da în acest moment ar fi să arătăm o ezitare. De ceea ce are nevoie Ucraina în acest moment este speranţă şi perspectivă”, a conchis ea.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro