Sari direct la conținut

UMF Carol Davila, pe locul 787 la nivel mondial într-un clasament al celor mai bune universități, dar cea mai bine plasată din România

HotNews.ro
UMF Carol Davila, Foto: AGERPRES
UMF Carol Davila, Foto: AGERPRES

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București ocupă locul 787 la nivel mondial în prestigiosul clasament internațional University Ranking by Academic Performance (URAP), fiind pe primul loc între universitățile din România în acest top.


În clasamentul pe domenii, recent publicat, UMF „Carol Davila” ocupă prima poziție în domeniile Medical and Health Sciences (locul 366 la nivel mondial) și Surgery (locul 422 la nivel mondial).

„Este îmbucurător faptul că universitatea noastră a urcat constant în clasamentul URAP în ultimii 5 ani , iar pentru această realizare deosebită le aduc sincere mulțumiri și felicitări membrilor comunității academice care fac posibile, an de an, aceste performanțe care ne onorează”, afirmă rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga, citat într-un comunicat de presă al UMF.

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” menționează că UMF a urcat constant în clasamentul URAP în ultimii 5 ani: locul 827 în 2022-2023, locul 847 în 2021-2022, locul 944 în 2020-2021 și locul 1027 în 2019-2020.

Sistemul de clasificare URAP (University Ranking by Academic Performance) se concentrează pe performanța academică, exprimată pe baza a 6 indicatori privind cercetarea științifică: articole ştiinţifice, citări, numărul total de documente ştiinţifice, impactul articolelor, impactul citărilor şi colaborarea la nivel internaţional.

INTERVIURILE HotNews.ro