Sari direct la conținut

Un american a fost cârtița Moscovei timp de doi ani furnizând informații despre ucraineni, susține propaganda rusă

HotNews.ro
Un american a fost cârtița Moscovei timp de doi ani furnizând informații despre ucraineni, susține propaganda rusă
Propaganda rusă susține că un american a fost infiltrat timp de doi ani în Ucraina, iar trupele lui Putin l-au evacuat după o nouă cucerire în Donețk. Sursă foto: Telegram

Un cetățean american care lucra pentru Moscova a fost evacuat din satul Bohoiavlenka de lângă orașul ucrainean Vuhledar, a anunțat duminică seară presa de stat rusă.

Conform sursei citate, cetățeanul american s-a aflat pe teritoriul Ucrainei timp de doi ani în cadrul „operațiunii militare speciale” și a furnizat „informații valoroase” care au permis forțelor Moscovei să lanseze lovituri de precizie împotriva trupelor Kievului.

„Serviciile speciale ruse împreună cu unități ale Districtului Militar de Est al Ministerului Apărării al Rusiei au desfășurat o operațiune de evacuare a unei surse operaționale valoroase – un cetățean american care a jucat un rol-cheie în pregătirea asaltului asupra satului Bohoiavlenka din direcția Vuhledar”, a informat o sursă rusească din Donețk, citată de o agenție de presă controlată de Kremlin.

Rușii s-au referit la american ca fiind Kenneth M., dar precizând că numele acestuia a fost schimbat. Presa de stat rusă mai scrie că informații furnizate de american au permis „minimizarea daunele aduse infrastructurii civile și civililor”.

„Nimic nu amenință viața americanului salvat. Problema acordării azilului politic și a acordării cetățeniei ruse este în curs de soluționare”, a mai precizat sursa.

Bloggeri ruși au preluat informația despre americanul evacuat de soldații ruși.

„Operaţiunea Z – corespondenţi militari ai primăverii ruse”, un blog militar rus cu aproape 1,6 milioane de abonaţi, susține că trupele lui Vladimir Putin au preluat control asupra satului Bohoiavlenka din sudul regiunii Donețk.

Corepondenții ruși de război susțin că asaltul asupra așezării a început în urmă cu două zile.

Potrivit hărții actualizate de analiștii ucraineni de la platforma „Deep State”, apropiat de Ministerul Apărării de la Kiev, trupele Moscovei se îndreptau sâmbătă spre așezarea Bohoiavlenka.

„Inamicul a ocupat Levadne și a avansat în apropiere de Shakhtarske, Novoukrainka, Bohoiavlenka, Novodarivka, Stelmakhivka, Hirnyk și Oleksandropol”, scria sâmbătă seară grupul de monitorizare ucrainean.

INTERVIURILE HotNews.ro