Sari direct la conținut

Un avion privat deţinut de Google a aterizat la Bucureşti – Boarding Pass. Cine a venit în România

HotNews.ro
Logo Google, Foto: Shutterstock
Logo Google, Foto: Shutterstock

Un avion privat, care aparține Google și este adesea folosit de directorul general al Alphabet și Google, Sundar Pichai, precum și de co-fondatorul companiei, Sergey Brin, a aterizat luni dimineața la București, conform informațiilor de pe site-ul specializat în știri din domeniul aviației, Boarding Pass.

Potrivit sursei citate, avionul a aterizat după un zbor fără escală de 11,5 ore de la San Jose, California (SUA).

Surse din domeniul aeroportuar au declarat pentru News.ro că o aeronavă de la San Jose a aterizat la 4.58 pe Aeroportul Baneasa, fără însă a putea oferi detalii cu privire la pasageri.

Premierul Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Google. Acord semnat

Misterul s-a lămurit câteva ore mai târziu, odată cu întâlnirea dintre o delegație Google și premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a participat la semnarea unui memorandum de înţelegere între Guvernul României şi această companie, în contextul proiectelor pe care ţara noastră le va dezvolta în infrastructura digitală, inovare şi cercetare. Şeful Executivului a arătat că expertiza şi contribuţia Google sunt esenţiale pentru a pune în practică servicii publice performante şi sigure pentru români.

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu Marcel Ciolacu, premierul României, şi cu ministrul digitalizării, Bogdan Ivan, pentru a discuta despre accelerarea transformării digitale pentru serviciile publice din România şi oportunităţile de implementare a inteligenţei artificiale”, a spus Thomas Kurian, CEO al Google Cloud, potrivit comunicatului Executivului.

INTERVIURILE HotNews.ro