Sari direct la conținut

Un copil cu mâna fracturată și-a salvat prietenul de la înec. Băiatul din Sibiu și-a scos ghipsul și a intrat în apă

HotNews.ro
Un copil cu mâna fracturată și-a salvat prietenul de la înec. Băiatul din Sibiu și-a scos ghipsul și a intrat în apă
Jandarmii care i-au scos din apă pe cei doi copii Foto: Facebook - Jandarmeria Română

Un copil cu mâna ruptă din Sibiu a reușit să-și salveze un prieten de la înec, intrând în apă după ce și-a scos ghipsul de la mână, informează News.ro. Cei doi au reușit să ajungă foarte aproape de mal, fiind apoi ajutați de doi jandarmi.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, la un lac aflat la ieşirea din municipiul Sibiu spre Poplaca.

Potrivit Jandarmeriei Române, trei băieţi, cu vârste de 13 şi 14 ani, se jucau, iar la un moment dat unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie şi nu a mai putut ieşi, existând pericolul de a se îneca.

„Prietenul acestuia, aflat pe mal, a sunat imediat la 112, apoi a luat decizia de a-şi rupe ghipsul de la mână pentru a intra după băiat. Pentru că avea mâna fracturată, nu a reuşit să îl scoată de tot din apă pe copil. Unul dintre jandarmii care se aflau în serviciu la dispeceratul unităţii a auzit pe staţie apelul şi şi-a dat seama că băieţii sunt foarte aproape de el”, precizat sursa citată.

Jandarmul a luat cu el încă un coleg care urma să intre în tură și s-au dus la locul indicat. „Când au ajuns, băiatul fusese tras foarte aproape de mal de către prietenul său. Era aproape de hipotermie”, se spune în postarea pe contul de Facebook al Jandarmeriei.

Jandarmii au reuşit să îl scoată la mal şi să-l aşeze într-o poziţie de siguranţă. Ulterior, copilul a fost preluat de un echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Acum copilul se află internat în spital şi este în stare stabilă. Şi prietenul său, cel care a scris povestea salvării, este bine. Medicii i-au pus din nou în ghips mâna fracturată, iar acum este acasă”, au menţionat jandarmii.

INTERVIURILE HotNews.ro