Sari direct la conținut

Un cunoscut propagandist rus, decorat de Putin, grav rănit de o dronă ucraineană în regiunea Kursk, anunță presa de stat

HotNews.ro
Președintele rus Vladimir Putin i-a oferit o medalie propagandistului Evgeniy Poddubnyîn timpul unei ceremonii de premiere la Kremlin în Moscova, Rusia, joi, 10 decembrie 2015. Foto: Klimentyev / AP / Profimedia
Președintele rus Vladimir Putin i-a oferit o medalie propagandistului Evgeniy Poddubnyîn timpul unei ceremonii de premiere la Kremlin în Moscova, Rusia, joi, 10 decembrie 2015. Foto: Klimentyev / AP / Profimedia

Evgeniy Poddubny, corespondentul militar al VGTRK (compania de radio și televiziune de stat din Rusia), a fost grav rănit într-un atac ucrainean cu dronă în regiunea Kursk, care a ajuns practic o zonă fierbinte în ultimele două zile, după ce Moscova a spus că trupele Kievului au luat cu asalt zona. El se află în spital, a precizat canalul de televiziune într-o declarație pe canalul său de Telegram.

Propagandistul rus a fost grav rănit și se află la terapie intensivă, notează presa de stat.

Potrivit sursei citate, Comitetul rus de Anchetă a anunţat că „va lua măsuri pentru identificarea și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru tentativa de asasinare a corespondentului VGTRK”.

Mașina corespondentului de război a fost lovită de dronă FPV, a anunțat postul de televiziune Rossiya-24.

Postul de televiziune Rossiya-24 a anunțat că Poddubny a trimis redacției sale cu câteva ore înainte o relatare privind situația din regiunea Kursk, mai scrie presa de stat rusă.

Poddubny este din 2011 corespondent militar pentru VGTRK (canale Rossiya-24 și Rossiya-1), iar din 2022 relatează despre evenimentele „din zona de operațiuni militare speciale”, așa cum numește Rusia războiul din Ucraina.

A fost inclus pe listele de sancțiuni ale UE, Ucrainei și a altor țări. El a fost decorat în 2015 de către președintele rus Vladimir Putin.

Pe de altă parte, presa ucraineană scrie că prograndistul rus ar fi murit. Conform publicației independente ruse The Insider, corespondentul de război a murit, au anunțat mai multe canale rusești și un deputat al Dumei de Stat.

Conform informațiilor preliminare, corespondentul de război filma un reportaj miercuri după-amiază în regiunea Kursk despre luptele care aveau loc în districtul Sudja, mai precizează The Insider.

Mass-media ucrainene precizează că propagandistul rus este renumit pentru rapoartele extrem de optimiste despre cum Rusia capturează în mod constant teritorii ucrainene. Doar că aceste informații sunt apoi false, susține presa ucraineană.

După capturarea aeroportului Gostomel de lângă Kiev, Poddubny a relatat că a fost „un nou loc de glorie militară rusă”, iar parașutiștii ruși erau „în apropiere” de Kiev. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, militarii ruși au predat Gostomel, ceea ce nu a fost menționat pe canalele de propagandă.

INTERVIURILE HotNews.ro