Sari direct la conținut

Un electrician spaniol a consumat 3 l de bere la muncă / De ce Justiția a hotărât că nu trebuia concediat?

HotNews.ro
Bere servita la bar, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Bere servita la bar, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un tribunal spaniol a decis că o companie a greșit când a concediat un electrician care ar fi băut mai mult de trei litri de bere într-o singură zi, deoarece nu a dovedit că acesta a fost „în stare de ebrietate, intoxicație sau beție” sau că nu și-a putut face treaba, potrivit The Guardian.

Înalta Curte din regiunea sud-estică Murcia a considerat că firma de electricitate nu a oferit motive suficiente pentru concedierea bărbatului și a ordonat ca aceasta să îl reintegreze pe muncitorul concediat sau să îi plătească 47.000 de euro drept despăgubiri.

De asemenea, Curtea a constatat că societatea nu a ținut cont de vara toridă din Murcia l-ar fi putut avea asupra consumului de alcool al bărbatului.

Bărbatul, care lucra pentru companie de 27 de ani, a fost concediat în septembrie 2021, după ce un detectiv particular angajat de companie l-a urmărit pe parcursul a câteva zile din luna iulie a acelui an și a costat că acesta a consumat repetat alcool în timpul programului și în cantități însemnate, depășind 3 l de bere într-o singură zi.

Cu toate acestea, instanța a considerat că acțiunile companiei sunt nefondate.

„În niciun moment detectivul particular nu a făcut mențiuni cu privire la semnele de stare de ebrietate sau de stângăcie în ceea ce privește mersul”, a declarat aceasta în hotărârea sa, potrivit The Guardian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro