Sari direct la conținut

Un hotel s-a prăbușit în Germania. Două persoane au murit / Șase oameni salvați, operațiunile continuă pentru ultimul turist aflat sub moloz

Hotel prăbușit parțial în Krov, Germania. Foto: Florian Blaes / AFP / Profimedia
Hotel prăbușit parțial în Krov, Germania. Foto: Florian Blaes / AFP / Profimedia

Un hotel din landul german Renania-Palatinat (sud-vest) s-a prăbușit parțial în noaptea de marți, potrivit agențiilor DPA și Agerpres. Două persoane au murit, a anunțat miercuri poliția locală, citata de Reuters. Într-o operațiune complexă de salvare, șase turiști, inclusiv un copil de doi ani, au fost salvați. Pompierii continuă operațiunea pentru ultima persoană care se află sub moloz.

Încă o persoană a fost salvată, iar pompierii încearcă să scoată și ultimul turist prins sub dărâmături, potrivit Reuters. Numărul total de oameni salvați a ajuns la șase.

Cea de-a cincea persoană salvată de sub dărâmături este tatăl copilului de ani care a fost scos de salvatori anterior împreună cu mama sa. Cei doi au supraviețuit datorită grinzii unei uși, potrivit ziarului local, „Trierischer Volksfreund”.

Familia este din Olanda. Despre caz a relatat și presa olandeză, potrivit căruia tânăra ar fi jurnalistă, la ziarul „Het Urkerland”.

Conform presei din Olanda, femeia a fost prima salvată. Ea a crezut că soțul ei a murit și, abia în jurul prânzului, a primit vestea despre salvarea bărbatului.

Cinci persoane au fost salvate de sub dărâmături, potrivit poliției. Două persoane cu răni serioase sunt încă blocate iar salvatorii încearcă să ajungă la ele, conform Reuters.

Marți, cu o zi înainte ca hotelul să se prăbușească, acolo se mai desfășurau lucrări de construcție. „Ceea ce se poate spune este că ieri, la clădire încă au avut loc lucrările de construcție”, a spus inspectorul pentru controlul incendiilor și dezastrelor pentru districtul Bernkastel-Wittlich, Jörg Teusch.

Parchetul Trier a deschis o anchetă, potrivit presei germane. Procedurile sunt in rem, adică nu sunt încă îndreptate împotriva unei anumite persoane și nici nu se referă la o anumită infracțiune

Bilanțul persoanelor decedate a crescut la doi.

Patru persoane au fost salvate, niciuna dintre ele cu răni grave, într-o operațiune complexă, deoarece clădirea cu două etaje era instabilă după ce etajul superior s-a prăbușit, conform oficialilor germani.

Printre cei salvați se numără un copil de doi ani, care nu a fost rănit, și părinții copilului.

Michael Ebling, ministrul de interne în statul Renania-Palatinat, a spus că speră că cele trei persoane vor fi salvate, deoarece pompierii au lucrat cu extremă precauție din cauza riscului de colaps.

Martorii oculari au spus că au auzit o bubuitură și au văzut un nor mare de praf, potrivit SWR. Un turist cazat la hotel a spus că folosea toaleta, când podeaua de sub el a cedat.


Clădirea hotelului datează din secolul al XVII-lea și a fost complet renovată în anii 1980 și a fost adăugat un etaj. Etajul inferior avea tavane istorice.


„Din cauza pagubelor, aceasta este o operațiune extrem de solicitantă, deoarece în clădire serviciile de urgență nu pot pătrunde decât cu mare prudență”, se arată într-un raport al poliției, citat de Focus.de.

La fața locului se află 250 de salvatori, inclusiv forțe speciale și o echipă de câini de salvare.

Locul accidentului este cercetat și cu ajutorul dronelor.


Salvatorii se află în contact cu mai multe persoane blocate sub dărâmături, dar cu doi dintre oamenii prinși sub moloz nu au putut lua legătura.

Ministrul de Interne al landului Rheinland-Pfalz, Michael Ebling, a anunțat că se va afla la locul accidentului în dimineața zilei de miercuri.

Poliția cere să se evite cât mai mult posibil zona din jurul comunității locale din Kröv. Ruta prin oraș este închisă și vor continua să apară întreruperi și închideri.de trasee. De asemenea, poliția intenționează să ofere detalii despre prăbușirea hotelului la o conferință de presă.

O persoană a murit, a anunțat poliția, citată de Reuters.

Cadavrul persoane care a decedat a fost localizat, dar nu poate fi recuperat pentru moment, a mai precizat poliția, care a mai adăugat că salvatorii au putut să vorbească cu unele persoane blocate sub dărâmături.

Anchetatorii cred că 14 persoane erau în interiorul clădirii în momentul în care etajul superior s-a prăbușit,în jurul orei 23, ora locală.

Cinci persoane au reusit să iasă fără a fi rănite.

Poliția a mai precizat că 31 de persoane au fost evacuate din casele din vecinătatea clădiri care s-a prăbușit.

Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare la locul accidentului, în localitatea Kröv.

Locuitorii din zonă au anunţat poliţia despre incident în jurul orei locale 22.55, potrivit News.ro.

„Câţiva oameni au reuşit să părăsească singuri clădirea şi primesc îngrijiri de la serviciile de salvare şi consilieri”, a indicat poliţia.

Imagini de la faţa locului arată porţiuni ale clădirii cu mai multe etaje prăbuşite. Potrivit companiei publice de radio şi televiziune SWR, iniţial pompierii nu au putut să intre în clădire din cauza riscului de prăbuşire.

Clădirile învecinate au fost evacuate din cauza temerilor că imobilul s-ar putea prăbuşi în continuare.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza acestui accident, notează dpa.

INTERVIURILE HotNews.ro