Sari direct la conținut

Un jurnalist italian de la postul public de radio îl „invită” pe Salvini să se sinucidă. Reacția politicianului

HotNews.ro
Un jurnalist italian de la postul public de radio îl „invită” pe Salvini să se sinucidă. Reacția politicianului

Un jurnalist de la postul public de radio Rai l-a invitat pe Matteo Salvini, liderul formaţiunii Liga (extrema dreaptă), să se sinucidă, ceea ce a provocat un val de solidaritate în favoarea politicianului de extremă dreaptă şi a dus la deschiderea unei anchete, informează sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

Evocând decizia lui Salvini de la începutul lui august, care a dus la căderea guvernului pe care Liga îl formase cu Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), Fabio Sanfilippo, de la postul Radio1, i-a adresat un mesaj pe Facebook.

„Vei pierde între 20% şi 25% din intenţiile de vot, ştii asta? Şi ce vei face? Nu ai un loc de muncă, nu ştii să faci nimic, nu ai un mandat de deputat european, ai pierdut postul de ministru. Este adevărat că eşti în Parlament (Salvini este senator – nota AFP), dar cu stilul de viaţă cu care erai obişnuit, în şase luni te împuşti, duşmanul meu”, a scris Sanfilippo pe pagina sa de Facebook, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului La Repubblica, mesajul fiind şters între timp.

RAI a anunţat deschiderea unei anchete în timp ce principalul adversar politic al lui Salvini, Partidul Democrat (PD, centru-stânga), care a luat locul Ligii în coaliţia de guvernământ, şi-a exprimat susţinerea faţă de politicianul de extremă dreapta.

„Aceste atacuri împotriva lui Salvini sunt grave şi inacceptabile”, a reacţionat deputatul PD Michele Anzaldi.

Matteo Renzi, fost şef al guvernului italian de stânga, a apreciat că „ar fi trebuit respectate o limită a decenţei şi a respectului uman de către acest jurnalist al Rai” şi că unei persoane „plătite din banii contribuabililor italieni care vorbeşte despre sinuciderea unui adversar ar trebui să-i fie ruşine”.

Salvini însuşi a reacţionat tot pe Facebook la postarea lui Sanfilippo. „Acest redactor de la Rai mă invită să mă sinucid şi se ia de familia mea (…) Jurnalist în serviciul public, plătit din banii italienilor, cum îşi permite? Aceştia sunt culţii, democraţii, ‘intelectualii’: se iau de o fetiţă de 6 ani… Nu-l urăsc, îmi provoacă milă, îi trimit o îmbrăţişare plină de compasiune”, a scris Salvini pe Facebook, potrivit unui articol online al publicaţiei Il Messaggero.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro