Sari direct la conținut

Un nou val de caniculă va afecta aproape jumătate de țară, luni și marți – HARTĂ

HotNews.ro
Canicula, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Canicula, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii au emis două atenţionări Cod galben de caniculă pentru zilele de luni și marți, pentru București și pentru aproape jumătate din județele țării.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade. Local, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

În intervalul menționat în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.
Avertizarea cod galben va viza Bucureștiul și 13 judeţe.


Cea de a doua avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat va fi în vigoare marți în Capitală și în 17 județe.

Meteorologii spun că în intervalul menționat în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.


Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.


Prognoza meteo pentru București


Prognoza specială pentru București emisă de ANM arată că în intervalul 17 iunie ora 10.00 – 18 iunie ora 09:00 vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel că indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17-19 grade.

În intervalul 18 iunie, ora 9.00 – 19 iunie, ora 10:00, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii când indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade, iar cea minimă de 17-20 de grade.

INTERVIURILE HotNews.ro