Sari direct la conținut

Un pompier de la ISU Vaslui are dosar penal după ce a scurs pe internet subiectele de la bacalaureat

HotNews.ro
Un pompier de la ISU Vaslui are dosar penal după ce a scurs pe internet subiectele de la bacalaureat
Imagine ilustrativă. Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Pompierul, angajat ca soldat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, a susținut sesiunea de toamnă a bacalaureatului, iar la proba de limba română din 19 august a intrat cu o cameră spion, a fotografiat subiectele și le-a distribuit pe internet. Bărbatul este acum cercetat penal, a transmis Poliția.

În prima zi a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, polițiștii din Vaslui au fost sesizați de conducerea Inspectoratului Școlar Județean că subiectele la limba și literatura română s-au scurs pe internet la puțin timp după începerea probei.

Din fotografia cu subiectele, apărută pe rețelele de socializare, s-a văzut că a fost realizată la centrul de examen de la Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui. 368 de elevi de la 11 unități de învățământ din județul Vaslui susțineau examenul la acest centru.

Niciunul dintre supraveghetori nu a reușit să își dea seama, în timpul probei, care candidat a reușit să fotografieze subiectele.

Polițiștii au ajuns la el după ce au verificat camerele de supraveghere din sala de clasă

Polițiștii au verificat înregistrările surprinse de camerele de supraveghere amplasate în sălile de concurs. Confruntând fotografia apărută în mediul online cu înregistrările video au reușit să identifice în ce sală de clasă a fost realizată și de către cine.

Este vorba de un tânăr de 24 de ani, care este angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. Acesta a reușit să pătrundă în sala de examen cu un dispozitiv ascuns în haine, fără a fi observat de către supraveghetori.

Având în vedere calitatea de militar a candidatului, ancheta a fost preluată de către Parchetul Militar Iași.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de divulgare de informații clasificate secret de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, cercetările fiind continuate de către Parchetul Militar Iaşi, în vederea dispunerii măsurilor legale”, au transmis oficialii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Reprezentanții ISU Vaslui nu au transmis deocamdată un punct de vedere despre situația angajatului pus sub acuzare.

INTERVIURILE HotNews.ro