Sari direct la conținut

Un tânăr a murit în India din cauza unui virus pentru care nu există tratament sau vaccin / Nipah este pe lista OMS cu cei mai periculoși agenți patogeni

HotNews.ro
Un tânăr a murit în India din cauza unui virus pentru care nu există tratament sau vaccin / Nipah este pe lista OMS cu cei mai periculoși agenți patogeni
Unitate mobilă de testare pentru virusul Nipah din India - FOTO: AFP / AFP / Profimedia

Un student în vârstă de 24 de ani a murit din cauza virusului Nipah în statul Kerala din sudul Indiei, a declarat luni un oficial medical local, iar 151 de persoane care au intrat în contact cu victima sunt sub observație pentru a preveni răspândirea acestui virus letal, transmite Reuters.

Acesta este cel de-al doilea deces cauzat de Nipah în Kerala din luna iulie și până acum.

Nipah este clasificat ca agent patogen prioritar de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din cauza potențialului său de a declanșa o epidemie.

Nu există tratament sau vaccin pentru virusul Nipah

Nu există niciun vaccin pentru a preveni infecția cu virusul Nipah și niciun tratament pentru a vindeca boala pe care o provoacă.

Kerala se numără printre zonele din lume cele mai expuse riscului de izbucnire a unei epidemii cu acest virus, a arătat anul trecut o investigație Reuters.

Virusul Nipah, care provine de la liliecii fructiferi și de la animale precum porcii, poate provoca o febră letală, care afectează creierul oamenilor.

Tânărul indian a murit la 5 zile după ce a avut simptome

Studentul a început să prezinte simptome de febră la 4 septembrie și a murit cinci zile mai târziu, a declarat R. Renuka, un ofițer medical districtual din orașul Malappuram, situat în nordul Kerala.

Testarea unei mostre de sânge de la victimă trimisă la Institutul Național de Virusologie din Pune a confirmat o infecție Nipah la 9 septembrie, a declarat Renuka.

Alte cinci persoane care au dezvoltat simptome primare ale unei infecții Nipah dat probe de sânge ce au fost trimise pentru teste, a spus ea, fără a preciza dacă acestea au fost contacte ale persoanei decedate.

Aproape 151 de persoane sunt monitorizate pentru orice simptome după ce s-a constatat că se aflau pe lista contactelor apropiate ale victimei, care a venit din Bengaluru, a spus ea.

Acesta este al doilea deces cauzat de o infecție Nipah în Malappuram în acest an, după ce un băiat în vârstă de 14 ani a murit în iulie.

Nipah a fost legat de moartea a zeci de persoane în Kerala de la prima sa apariție în acest stat, în 2018.

INTERVIURILE HotNews.ro