Sari direct la conținut

”Un pălmaș din talpa țării. Cartea a fost scrisă. Acum urmează și filmul” – Un film celebru românesc se lansează cu o campanie de promovare pe panouri și pe internet, care ironizează  promovarea cărții lui Nicolae Ciucă

HotNews.ro
”Un pălmaș din talpa țării. Cartea a fost scrisă. Acum urmează și filmul” – Un film celebru românesc se lansează cu o campanie de promovare pe panouri și pe internet, care ironizează  promovarea cărții lui Nicolae Ciucă
Campanie pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă

În aceste zile, în România vor apărea panouri publicitare, un spot video și reclamă online asemănătoare cu cele în care apare figura lui Nicolae Ciucă – ”Un ostaș în slujba țării”. Campania va fi făcută pentru ”Moromeții 3”, film realizat după cartea lui Marin Preda, iar realizatorii au avut ideea de a ironiza campania de 4 milioane de euro făcută pe bani publici pentru cartea lui Nicolae Ciucă.

UPDATE ora 11:00 Campania de promovare pentru „Moromeții 3” a început pe Facebook. Pe contul oficial al filmului a apărut o imagine cu Horațiu Mălăiele în rolul lui Ilie Moromete, alături de mesajul „Un pălmaș din talpa țării. Cartea e deja scrisă. Avem și filmul. Din 22 noiembrie”.

____

Regizat de Stere Gulea și produs de Tudor Giurgiu, „Moromeții 3” este cea de-a treia peliculă din trilogia cu același nume. După „Moromeții” (1988) și „Moromeții 2” (2018), ”Moromeții 3” va apărea în noiembrie în cinematografe.  

Campania publicitară la ”Moromeții 3” este o reacție ”de o ironie acidă” la campania de marketing de 4 milioane de euro realizată pentru cartea lui Nicolae Ciucă, au spus pentru HotNews mai mulți oameni care au văzut-o. ”Macheta, care va apărea pe panouri și pe net, va fi practic o copie a celei comandate de PNL pentru cartea lui Nicolae Ciucă”.

În luna august s-a ajuns la 2,5 milioane de euro

Într-o investigație publicată recent de siteul Snoop, jurnaliștii au dezvăluit, pe baza datelor oficiale de la PNL, că partidul a alocat 4 milioane de euro din banii primiți de a buget pentru a promova cartea ”Un soldat în slujba țării”, a președintelui liberal Nicolae Ciucă. Din acești bani, au fost cheltuiți deja, a spus PNL, 2 milioane de euro în perioada mai-iulie. De când PNL a răspuns cererii presei, pe august s-au mai adunat 500.000, pentru că suma plătită lunar pe chiria celor 400 de panouri, taxe locale și TVA este de 510.000 de euro.

Tudor Giurgiu a confirmat că va exista o campanie, dar n-a detaliat

Întrebat cât va costa campania la ”Moromeții 3” și în ce constă ea, producătorul Tudor Giurgiu a confirmat o campanie, dar n-a dorit să dea detalii și n-a făcut niciun fel de comentariu. 

Conform mai multor oameni care au văzut-o, campania va fi tot pe un fond negru, dar cu figura lui Moromete, în loc de cea a lui Nicolae Ciucă. Și, în loc de ”Un ostaș în slujba țării”, va avea sloganul: ” ”Un pălmaș din talpa țării. Cartea a fost scrisă. Acum urmează și filmul”. ”Aceasta este ideea, sloganul mai poate suferi unele modificări, campania, nu”.

Întreaga campanie este o trimitere a faptului că a volumul lui Nicolae Ciucă nu a făcut, încă, proba scrierii sale și nu a apărut, deși promovarea a început încă din primăvară. Într-un recent interviu pentru HotNews, Ovidiu Enculescu, directorul editurii RAO, care va edita lucrarea președintelui liberal, a explicat: „Cartea lui Nicolae Ciucă o să apară în luna septembrie, dacă nu mai apare vreo chestie supranaturală”.

Suma de 4 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane de euro deja cheltuiți pentru cartea lui Nicolae Ciucă, este fără precedent în istoria literaturii noastre. Lucian Blaga, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu și toți scriitorii români traduși și promovați într-un an în străinătate primesc, de la Institutul Cultural Român, de 12 ori mai puțini bani publici decât a prevăzut PNL să cheltuiască până în noiembrie pentru scriitorul Nicolae Ciucă.

ERATĂ: Într-o versiune anterioară a acestui articol, campania de markenting pregătiră pentru Moromeții 3 a apărut drept: „Un țăran la talpa țării. Cartea a fost scrisă. Acum urmează și filmul”. În realitate, ceea ce va scrie pe panouri este: ”Un pălmaș din talpa țării. Cartea a fost scrisă. Acum urmează și filmul”. Ne cerem scuze, Am făcut corectura.

INTERVIURILE HotNews.ro