Sari direct la conținut

Un ucrainean care a trecut granița ilegal a rătăcit trei zile în Munții Maramureșului. Operațiune de salvare cu elicopterul SMURD

HotNews.ro
Elicopter SMURD, Foto: Cristian Badescu | Dreamstime.com
Elicopter SMURD, Foto: Cristian Badescu | Dreamstime.com

Cetăţeanul ucrainean care a trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului şi a rămas blocat într-o zonă greu accesibilă pe pârâul Criva a fost reperat pe o stâncă şi urmează a fi extras cu ajutorul elicopterului SMURD, a informat, duminică, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont, Dan Benga, citat de Agerpres.

„Aici, în această zonă (din Munţii Maramureşului – n.r.), va veni elicopterul pentru extracţia băiatului. El este blocat pe o stâncă, puţin mai sus, dar va fi coborât de salvatori până la locul de extracţie”, a spus Dan Benga.

Acesta a precizat că starea tânărului este precară în urma efortului fizic depus.

„Băiatul ucrainean de 25 de ani a fost găsit. E într-o stare fizică precară, obosit. Din spusele lui, doarme pe munte în România de 3 zile, dar nu a sunat până astăzi (duminică – n.r.) la 112, fiindu-i frică să nu fie trimis înapoi în Ucraina. Este nemâncat şi fără provizii şi îngrijorat că acasă îi are pe mama şi fratele lui bolnavi”, a arătat Dan Benga.

El a adăugat că tânărul va fi extras din munte cu sprijinul elicopterului SMURD, trimis de la baza Târgu Mureş.

„Va fi transportat cu targa din dotare până la pârâu, iar din cauza rănilor la membrele inferioare şi din cauza faptului că extracţia din zona în care se află este extrem de dificilă şi poate dura până la 12 – 16 ore, a fost solicitat elicopterul cu troliu de la POA Târgu Mureş. Misiunea salvatorilor continuă până când aceştia vor preda băiatul la Unitatea Medicală”, a menţionat Benga.

INTERVIURILE HotNews.ro