Sari direct la conținut

Universitatea din Bucureşti, după ce o studentă a semnalat că a fost muşcată de ploşniţe într-un cămin din Grozăveşti: S-au făcut verificări, nu s-a găsit niciun fel de insecte

HotNews.ro
Universitatea din Bucureşti, după ce o studentă a semnalat că a fost muşcată de ploşniţe într-un cămin din Grozăveşti: S-au făcut verificări, nu s-a găsit niciun fel de insecte
Cămin studențesc din Complexul Grozăvești (GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO)

Purtătorul de cuvânt al Universităţii din Bucureşti, Bogdan Oprea, transmite duminică într-un comunicat că administratoarea Căminului C din Complexul Grozăveşti din Bucureşti a verificat camera în care a fost cazată o studentă care a semnalat zilele trecute că a fost muşcată de insecte şi nu a găsit niciun fel de insecte în spaţiul camerei sau în afara ei.

Reacția vine după ce fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a publicat fotografii şi documente medicale ale unei studente cazate în unul dintre căminele complexului studenţesc Regie din Bucureşti, precizând că aceasta a fost muşcată de ploşniţe.

Astfel, Universitatea din Bucureşti a transmis duminică un comunicat de presă cu precizări referitoare la situația semnalată într-una din camerele Căminului C din Complexul „Grozăvești” din București și care a fost preluată de presă.

„O studentă cazată în Căminul C din Complexul Grozăveşti din Bucureşti a semnalat joi, 3 octombrie 2024, administraţiei căminului că a fost muşcată de insecte. Administratoarea căminului, însoţită de şeful de cămin, student reprezentant care este cazat în aceeaşi clădire, s-au deplasat în cameră pentru verificări. În urma acestora, nu s-a găsit niciun fel de insecte niciunde în spaţiul camerei sau în afara ei. Verificări s-au repetat şi sâmbătă, dar şi în dimineaţa zilei de duminică. Menţionăm că mobilierul din întregul cămin (pat, birou, scaune, bibliotecă, dulap, etajeră, corpuri de iluminat) este nou, a fost înlocuit în totalitate în septembrie 2024. De asemenea, anterior înlocuirii, au fost igienizate şi zugrăvite toate camerele din această clădire”, a transmis purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Luni se va face din nou dezinsecţie

El a precizat că acţiunile de dezinsecţie, în conformitate cu legislaţia şi regulamentele în vigoare, se realizează o dată la 90 de zile, iar ultimele două acţiuni de dezinsecţie, tocmai pentru pregătirea noului an universitar şi venirea studenţilor, au fost realizate şi mai des (la 54 de zile), în datele de 31 iulie 2024 şi, respectiv, 23 septembrie 2024.

„Universitatea din Bucureşti a semnat un nou contract de dezinsecţie începând cu data de 1 octombrie 2024, iar acţiunile următoare vor fi programate până la finalul anului în fiecare lună. Conducerea Direcţiei Cămine – Cantine şi Activităţi Studenţeşti a UB a luat legătura deja cu firma contractată în vederea programării unei acţiuni de dezinsecţie în Căminul C din Complexul Grozăveşti luni, 7 octombrie 2024”, mai menţionează Bogdan Oprea.

În final, reprezentantul Universităţii Bucureşti transmite: „Conducerea Direcţiei Cămine – Cantine şi Activităţi Studenţeşti a UB roagă studenţii/-tele să respecte cu rigurozitate condiţiile de igienă din spaţiile individuale şi comune ale căminelor, inclusiv prin verificarea prealabilă a obiectelor, produselor şi bagajelor pe care le aduc în cămine, şi, totodată, să păstreze în bune condiţii mobilierul şi aparatele electrocasnice puse la dispoziţie de Universitatea din Bucureşti”.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIURILE HotNews.ro