Sari direct la conținut

USR va depune moțiune împotriva ministrului Justiției pe proiectul desființării SIIJ / Moșteanu: Dragnea e foarte mândru de Predoiu

HotNews.ro
Catalin Predoiu , Foto: Guvernul Romaniei
Catalin Predoiu , Foto: Guvernul Romaniei

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a anunţat, miercuri, că partidul său va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu din cauza proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei Speciale (SIIJ).

”Am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, pentru că aşa-zisa desfiinţare a SIIJ, promovată în Parlament, este o adevărată mascaradă. Pentru asta vom depune moţiune simplă, săptămâna viitoare”, a declarat Moșteanu la finalul ședinței Biroului Național al USR.

Ionuţ Moşteanu a mai spus că ”în acest moment, Dragnea este foarte mândru de ministrul Predoiu şi nu şi-ar fi imaginat că acest proiect al lui, SIIJ, va fi perfecţionat şi desăvârşit de un penelist”.

Demersul USR vine în contextul în care Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ, propus de ministerul Justiției, Cătălin Predoiu.

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a declarat că PSD, PNL şi UDMR aruncă justiţia în era Dragnea, iar adoptarea propunerii legislative de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie este „un atac frontal la Justiţia din România”, deoarece partidele toxice din Parlament doar au mimat desfiinţarea SIIJ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro