Utile: Cand nu ai voie sa mananci usturoi; Au aparut germeni rezistenti la orice tratament; Miracolul din casa ta. Iti este la indemana, dar nu stii ce poate face
Cand nu ai voie sa mananci usturoi. Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase ingrediente, dar nu intotdeauna este indicat sa il consumi. Vezi cand ar trebui sa stai departe de usturoi. Cand ai boli ale ficatului. Daca iei afectiuni ale ficatului si iei pastile pentru astfel de probleme, nu ai voie sa mananci usturoi. Consumat chiar si in cantitati mici, reduce eficienta pastilelor pentru ficat. De evitat sunt si anticonceptionalele, pentru ca pot da efecte adverse atunci cand interactioneaza cu usturoiul. De altfel, daca ai boli ale ficatului, cel mai bine este sa discuti cu medicul de familie, inainte sa iei orice tratament. Cand ai probleme digestive. Evita usturoiul sau ceapa daca suferi de sindromul colonului iritabil, daca ai probleme cu stomacul, probleme digestive sau ai diaree. Aceste ingrediente iti agraveaza problemele digestive, de aceea ar trebui sa nu le incluzi in alimentatie, noteaza Unica.ro.
Au aparut germeni rezistenti la orice tratament. Romanii au inghitit antibiotice cu pumnul, dupa ureche, iar germenii s-au obisnuit cu ele, s-au adaptat, au devenit rezistenti. Asta inseamna ca suntem dezarmati in fata unor boli care ucid. „In viitor, probabil o serie intreaga de patologii nu vor mai putea fi tratate cu antibiotice. Ceea ce ne ingrijoreaza este reintoarcerea la epoca preantibiotica, consecintele fiind incalculabile”, a spus ieri prof. univ. dr. Alexandru Rafila in cadrul conferintei „Antibioticele – utilizarea in exces si rezistenta, impact major asupra sanatatii publice”. In acelasi context, conf. Gabriel Popescu a subliniat ca problema rezistentei bacteriene la antibiotice este considerata o amenintare globala la adresa sanatatii populatiei, informeaza Libertatea.ro.
Miracolul din casa ta. Iti este la indemana, dar nu stii ce poate face. Este unul dintre acele produse numite de catre unii dintre specialisti „produse-miracol”. Se gaseste de sute de ani in orice gospodarie, este la indemana si poate fi folosita la foarte multe lucruri. Este vorba despre sare, iar specialistii de la Saltinstitute.org spun ca exista peste 14.000 de moduri de folosire a sarii, in afara gatitului. Doar cateva dintre ele sunt elocvente pentru a demonstra calitatile „produsului-miracol”. Spre exemplu, daca torni periodic in scurgerea chiuvetei de la bucatarie apa fierbinte cu sare se va impiedica acumularea grasimilor pe tevi si vor fi annihilate mirosurile neplacute. Maturile vor tine mai mult daca inainte de a le folosi prima data le inmuiati in apa fierbinte cu sare. Daca ati varsat vin pe fata de masa, presarati din belsug sare pe pata, scrie doctorulzilei.ro.
Si barbatii sufera de sindromul premenstrual. Iata cum se manifesta! Nu doar femeile sufera de sindromul premenstrual, in care se confrunta cu dureri de cap, stari de iritare, crampe si stari de oboseala. Si barbatii au de-a face cu astfel de simptome, iar unul din patru domni sustin ca se confrunta cu acest tip de disconfort, conform studiilor. Un sfert dintre barbatii care au participat la un studiu realizat de vouchercloud.co.uk, considera ca sindromul premenstrual exista si in cazul partii masculine si ca si acestia se confrunta cu simptome precum crampe, oboseala, iritabilitate, pofte sau iritabilitate. Cinci la suta dintre femeile care au fost supuse acestui studiu au declarat ca partenerii lor de viata au de-a face cu aceleasi simptome ca ele o data pe luna, cu exceptia problemelor fiziologice. Astfel, un numar de 2.412 de persoane au facut parte din cercetare, jumatate dintre ele femei, cealalta jumatate – barbati, conditia participarii fiind sa aiba o relatie de minimum 12 luni, informeaza Unica.ro.
Micul dejun – startul energizant al fiecarei zile. Pentru a face fata ritmului alert al fiecarei zile este nevoie sa te incarci de energie inca de dimineata. Un mic dejun echilibrat este solutia cea mai simpla si savuroasa prin care ii poti asigura corpului tau „combustibilul” necesar. Dupa repaosul nocturn, micul dejun trezeste corpul si spiritul cu placere si echilibru nutritional. Imagineaza-ti cum la finalul celor minim 10 ore de „post”, organismul tau are nevoie de noi resurse, deoarece aportul nutritional din ziua precedenta s-a epuizat. Din acest motiv micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, el iti va da mai multa forta, reprezentand 20-25% din aportul energetic al intregii zile. Desigur, daca nu iei micul dejun, nu ai cum sa mai recuperezi aceasta pierdere, ba mai mult vei avea tendinta ca in cursul zilei sa tot rontai diverse lucruri, si uite asa nu vei intelege cum au aparut kilogramele in plus, si de ce te simti mereu obosita, letargica, scrie psychologies.ro.